Lena Bæk Michelsen

Korsebjergvej 6

5491 Blommenslyst                                                                                          http://www.sitecenter.dk/radby/

 

 

 

 

Til Socialudvalget

 

 

 

 

 

 

 

 

Blommenslyst, den 23. juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedr. §100 – merudgift handicappede voksne

 

Hermed skal jeg venligst anmode Socialudvalget om at bede Velfærdsminister Karen Jespersen om svar på følgende spørgsmål;

 

1.      Mener ministeren at det er lovligt, at kommunerne i ansøgning om §100 undlader at følge Bekendtgørelse nr. 623 af 15. Juni 2006, nÃ¥r der er tale om borgere med fysisk handicap, hvor det via hjælpemidler/uarbejdsdygtighed er dokumenteret, at funktionsnedsættelsen ikke er ubetydelig?

2.      Mener ministeren at kommunerne kan afklare borgerens ret til merudgift, nÃ¥r der hverken anvendes aftaleskema eller foretages en helhedsvurdering af den samlede livssituation for borgeren og dennes familie?

3.      Mener ministeren at det er acceptabelt, at Det Sociale Nævn vælger at bifalde en afgørelse hvor borgeren ikke fÃ¥r medhold, uden at Bekendtgørelse nr. 623 af 15. Juni 2006 er blevet overholdt?

4.      Mener ministeren det er lovligt, at Det Sociale Nævn pÃ¥ direkte opfordring nægter at genoptage sagen, trods Bekendtgørelse nr. 623 af 15. Juni 2006 ikke er blevet anvendt fuldt ud? (hvilket er i modstrid med teksten Dog skal bekendtgørelsen altid anvendes i de tilfælde, hvor borgeren ønsker det)

 

Såfremt ministeren kan stå indefor ovenstående 3 punkter, vil ministeren da redegør for, i hvilke tilfælde Bekendtgørelse nr. 623 af 15. Juni 2006 skal anvendes, og hvorfor der er forskel kommunerne imellem ang. hvilke bekendtgørelser der arbejdes efter?

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Lena Bæk Michelsen