Oplæg fra SF

 

om

 

Åben høring om afbureaukratisering på det sociale område

 

 

SF foreslår, at Folketingets Socialudvalg afholder en åben halvdags høring om afbureaukratisering på det sociale område (fx handicapområdet, området for udsatte børn og unge samt ældreområdet).

 

Høringen skal være en del af Folketingets Socialudvalgs bidrag i den aktuelle debat om afbureaukratisering på det sociale område og sikre, at udvalget er godt klædt på i de kommende forhandlinger om afbureaukratisering. Høringen ønskes afholdt hurtigst muligt og inden, at Folketinget går på sommerferie medio juni 2008.

 

Oplægsholderne skal være personer, der har direkte erfaringer med de administrative krav på det sociale område, og oplagte emner vil være repræsentanter fra: Dansk Socialrådgiverforening, Kommunernes Landsforening, HK-Kommunal og Danske Handicaporganisationer. SF foreslår desuden, at juraprofessor Kirsten Ketcher fra Københavns Universitet inviteres som oplægsholder. Endelig kan der inviteres oplægsholdere – fx fra relevante konsulentvirksomheder – der har erfaring med styring af succesfulde afbureaukratiseringsprojekter.

 

Udover oplægsholderne inviteres der en række bruger- og pårørende organisationer, faglige organisationer og de relevante myndigheder. Høringen ønskes afholdt i Landstingssalen eller Fællessalen på Christiansborg.