Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Forsikring og Pension har den 7. januar 2008 offentliggjort, at deres tal for sundhedsforsikringer har været ramt af en beklagelig regnefejl, hvilket betyder, at de reelle erstatninger og præmieindtægter på sundhedsforsikringer er væsentligt mindre end tidligere offentliggjort.

De tidligere offentliggjorte oplysninger om sundhedsforsikringer lå til grund for skønnene over skatteudgiften i Statusrapport til Folketinget om personalegoder/naturalieydelser, december 2007. Regnefejlen betyder, at den gennemsnitlige præmie på sundhedsforsikringer er overvurderet i Statusrapporten, december 2007.

Skatteudgiften forbundet med de personalegoder, der indgår i rapporten, skønnes med de nye oplysninger fra Forsikring og Pension at blive ca. 1.370 mio. kr. mod ca. 1.675 mio. kr. i rapporten fra december 2007. Hele faldet på 305 mio. kr. skyldes lavere skøn for skatteudgiften vedrørende sundhedsforsikringer.

Der offentliggøres snarest en opdateret version af Statusrapporten på Skatteministeriets hjemmeside: www.skm.dk.

Jeg vil benytte lejligheden til oplyse Skatteudvalget om, at afgivelsen af Statusrapporten fremover vil ske i maj måned. Det sker for at sikre det bedst mulige datagrundlag for skønnet over skatteudgiften ved at få de senest opdaterede tal med. Det gælder blandt andet for medarbejderobligationer, hvor oplysningerne ikke er tilgængelige i december. Den næste Statusrapport vil således komme i maj 2009.

 

 

Kristian Jensen

 

                                                          /Birgitte Christensen