Kære medlem af folketinget

 

 

Jeg noterede mig med glæde forleden, at beskæftigelsesministeren gerne vil gøre det nemmere for ældre studerende. Jeg skriver, fordi jeg er stødt på nogle problemer i forbindelse med, at jeg vil læse videre (som samfundet jo efterlyser). Hvis det er et politisk ønske med flere, ældre studerende, er der to problemstillinger, der bør ændres snarest. Der er tale om store hindringer og det kan måske blive grunden til at springe fra studiet igen.

Problem nr. 1

Da jeg har arbejdet en del år som håndværker og er begyndt at indbetale til efterløn, kan jeg ikke sætte indbetalingen i bero, mens jeg læser og modtager SU.  Hvad være er, for at indbetale til efterløn, så skal jeg være medlem af en a-kasse. For mig lyder det en smule dumt, at jeg er tvunget til at indbetale til en a-kasse, mens jeg studerer. Alt i alt betyder det for mig, at ud af en SU på kr. 5007,00 skal jeg bruge de første kr. 426,00 på a-kasse og kr. 400,00 til efterløn. Jeg ved godt, at det er frivilligt at indbetale til efterløn – men jeg mister jo retten til den, hvis jeg ikke betaler til både A-kasse og efterløn.

Problem nr. 2

Jeg er også husejer og har en dejlig kæreste som jeg ikke er ikke gift med (har kendt hinanden i 2 år). Problemet er, at på en SU kan jeg ikke udnytte hele mit fradrag, da det er højere end SU´ en og da vi ikke er gift, kan jeg ikke overføre mit fradrag på huslånet til hende -  vi ejer selvfølgelig 50 % af huset hver og hæfter gensidigt for hinanden.  Det kan ikke være sandt at i 2008 skal man gifte sig af økonomiske årsager og så bare lade sig skille igen, hvis det ikke går.

Med venlig hilsen

Brian Dehnhardt Hansen

Sindalvej 4

6000 Kolding

e-mail [email protected]

mobil 26246289