Fra: Margrethe Ahlefeldt-Laurvig-Bille
Organisation: Egmont Fonden
Adresse: Møntergade 1, 1. sal
Postnr: 1116 København K
EMail: [email protected]
Telefon: 33 91 36 44
Må offentliggøres på hjemmesiden: Ja

København, den 13. december 2007

 

Forslag til ændring af beskatningsreglerne i forbindelse med privat gældssanering

 

Til medlemmerne af Skatteudvalget,

 

I forbindelse med Egmont Fondens almennyttige arbejde ydes i særlige tilfælde privat gældssanering til enlige forsørgere. I den forbindelse er vi blevet opmærksomme, at de enlige forsørgere skal betale skat af den del af gældssaneringen, som overstiger 10.000 kr.

For en gældssanering på 100.000 kr. betyder det, at der kommer et skattemæssigt efterslæb på ca. 35.000 kr. Den private gæld erstattes dermed af en offentlig gæld, og den enlige forælder har derfor reelt ikke opnået gældssanering.

Dette finder Egmont Fonden uhensigtsmæssigt, da incitamentet for at yde gældssanering er at hjælpe den enlige forælder til at komme fri af en fastlåst økonomisk situation og dermed give vedkommende mulighed for at starte på en frisk.

For at skabe opmærksomhed på denne problematik har Egmont Fonden fået udarbejdet et forslag til ændring af beskatningsreglerne. Forslaget lægger op til, at privat gældssanering i visse tilfælde gøres skattefri eller alternativt beskattes med maksimalt 20 %.

Jeg håber, at I vil tage forslaget op til behandling, da jeg finder, at det vil skabe bedre muligheder for, at private aktører deltager i arbejdet med at hjælpe de svagest stillede borgere.

 

Med venlig hilsen

 

Margrethe Ahlefeldt-Laurvig-Bille

Direktør for Egmont Fondens almennyttige virksomhed

 

 

Forslaget er ligeledes sendt til Velfærdsministeren og til medlemmerne af Socialudvalget.