Fra:                                      Postkasse  Afgifter

Til:                                       [email protected]

Modtaget:      2008/06/11 14:43

Emne:                                                        Privat kørsel i biler med gule nummerplader

___________________________________________

 

 

Kære Torben Klüver Jensen

 

Du har i mails af 9. maj 2008 skrevet til Skatteministeriet og til Folketingets Skatteudvalg og foreslået, at muligheden for privat kørsel i biler med gule nummerplader afskaffes.

 

Ifølge reglerne på området kan varebiler anvendes på følgende tre måder:

 

- Rent erhvervsmæssigt

- Blandet erhvervsmæssigt og privat

- Rent privat

 

Ved valg af blandet anvendelse er det muligt at anvende en varebil såvel erhvervsmæssigt som til rent private formål. Reglerne giver desuden mulighed for ren privat anvendelse af en varebil, således at private har samme mulighed som erhvervsdrivende for at købe varebiler til private formål. Ved privat eller blandet anvendelse skal der betales en halvårlig tillægsafgift, ligesom der skal svares moms af bilen.

 

Det kan oplyses, at regeringen i foråret 2007 gennemførte en omlægning af bilafgifterne, der blandt andet omfattede ændrede afgiftsregler for varebiler på gule nummerplader. Ændringerne betød, at afgiften for en række af de tunge varebilstyper blev forhøjet. Samtidig blev afgiften på mindre varebiler reduceret.

 

Der blev desuden i 2007 gennemført en ordning, hvorefter varebiler til privat eller til blandet privat og erhvervsmæssig benyttelse skal forsynes med et klistermærke. Dette har synliggjort de konkrete anvendelser af bilerne og forbedret kontrolmulighederne. Skatteministeren har tilkendegivet, at han vil forbedre denne ordning, og en løsning kan eventuelt være genindførelse af de såkaldte papegøjeplader. Der er en række forhold, der undersøges i øjeblikket forud for fremsættelse af et forslag. Det forventes, at der kan træffes beslutning om en ny ordning inden sommerferien 2008.

 

Efter de seneste ændringer i reglerne er de mindre og de større varebiler i højere grad sidestillet i afgiftsmæssig henseende, og desuden er kontrolmulighederne væsentligt forbedret.

 

Du kan læse mere om reglerne på Skatteministeriets hjemmeside www.skm.dk. Her findes også henvisninger til de forskellige love, der regulerer området.

 

Det kan endelig oplyses, at regeringen har nedsat en Skattekommission, der skal udarbejde modeller til en samlet reform af det danske skattesystem, som kan danne baggrund for politiske forhandlinger om gennemførelsen af en skattereform.

 

 

Med venlig hilsen

 

Lene Skov Henningsen

 

Skatteministeriet

Nicolai Eigtveds Gade 28

1402 København K

[email protected]

Tlf.: 33 92 33 92