7. Maj 2008

 

 

                                         Henvendelse til Skatteminister Kristian Jensen

                                         Og Folketingets Skatteudvalg.

 

 

På baggrund af mange tyske rejsearbejdere og andre bliver snydt så det brager, ved årsopgørelsen af

deres indtjente årsindkomst i Danmark finder Foreningen. Rejsearbejdere.dk det er på tide at, selvangivelsen

og vejledningen bliver udsendt på det sprog som skatteyderen bruger i hjemlandet, og ikke mindst inden for EU.

 

Samtidig burde hjemmesiden hos SKAT virke på samme måde, som meddelelser fra EU, så man kan klike ind på det sprog, som man er bekendt med.

 Desuden skal vejledninger være mere præcise med hensyn til fradrag, vi mener at det skal fremgå følgende. Fradrag der kan foretages ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst:


Beskæftigelsesfradrag, befordringsfradrag, kontingenter til fagforening, A-kasse og efterløn, underholdsbidrag til børn eller tidligere ægtefælle, havdagsfradrag for erhvervsfiskere, standardfradrag for dagplejere, indskud på etableringskonto, gavefradrag, rentefradrag af gæld, særlig indbetaling til privattegnet pension, mv.

Samtidig skal der også fremgå satserne for skattefri Kørsel i arbejdsgiverens tjeneste og Fradrag for manglende udbetaling af Kost + timesatsen og Logi satser kørsel fradrag for bro billet takst. Oversat på hjemmelandes sprog når Selvangivelsen udsendes. Eller Servicebrev udsendes til skatteyderen.

 

Vi medsender en afgørelse fra en tysk skatteyder der har tabt et stort beløb på manglende fradrag. Det er en skandale at sådan noget kan forekomme i 2008 og dem kunne vi sende flere af som er forkerte.

 

 

Kopi af bilag af sagen vedlægges.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

Formand i foreningen

Rejsearbejdere.dk

Hans Erik Meyer

Nørbyvej 55

6200 Aabenraa.

www.Rejsearbejdere.dk