Henvendelse til Skatteudvalget fra KPMG:

 

KPMG har på vegne af en række virksomheder henvendt sig til Skatteudvalget med et forslag om at udnytte muligheden i energibeskatningsdirektivet for at fritage mineralogiske processer for afgift. Henvendelsen til Skatteudvalget skyldes, at KPMG har fået foretræde for Skatteudvalget den 30. april 2008.

 

Svar:

 

Henvendelse fra KPMG til Skatteudvalget skal ses på baggrund af et svar fra Skatteministeriet til KPMG på samme anmodning.

 

I anmodningen til ministeriet begrundede KPMG bl.a. forslaget om afgiftsfritagelse med konkurrencehensyn til de danske virksomheder, idet andre medlemslande ifølge KPMG allerede har udnyttet energibeskatningsdirektivets mulighed for afgiftsfritagelse, samt at der med forslaget kunne opnås en lempelse af afgiftsbelastningen for CO2-kvoteregulerede virksomheder, hvis produktion i vidt omfang indeholder mineralogiske processer.

 

Skatteministeriet afviste i sit svar til KPMG af 26. marts 2008 umiddelbart at fritage mineralogiske processer for afgift. Dette skete med henvisning til, at:

 

 

KPMG har i sin henvendelse til Skatteudvalget fremført forslaget om afgiftsfritagelse med samme argumenter som blev anført overfor Skatteministeriet. Herudover har KPMG kommenteret på Skatteministeriets begrundelser for ikke at indføre afgiftsfritagelsen.

 

Henvendelsen fra KPMG til Skatteudvalget giver ikke Skatteministeriet anledning til at revurdere sin opfattelse af spørgsmålet. Jeg skal således henvise til ministeriets svar til KPMG af 26. marts 2008.