Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Modernisering af skatteadministrationen).

 

 

 

 

 

Kristian Jensen

                      /Henrik Ludolph

                        

 

 

 

 


Høringsskema indeholdende høringssvar og kommentarer hertil vedrørende udkast til Lov om ændring af forskellige skattelov (Modernisering af skatteadministrationen).

 

Organisationer

Bemærkninger i høringssvar

Kommentar til bemærkninger

Advokatrådet

Anfører, at kildeskattelovens § 55 om tilbagebetaling af for meget betalt skat inden årsopgørelsen foreligger gælder generelt, og der derfor ikke er grund til at vedtage en tilsvarende regel i lov om arbejdsmarkedsbidrag.

 

 

Kan derfor ikke se begrundelsen for at lave overgangsregel herom, som kun skal gælde for 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mener, at der skal ydes rente ved tilbagebetaling af for meget betalt arbejdsmarkedsbidrag i overgangsreglen. Samtidig kan det overvejes at ændre kildeskatteloven tilsvarende.

 

 

Kildeskattelovens § 55 om tilbagebetaling af for meget betalt skat inden årsopgørelsen foreligger gælder kun for de skatter, som er omtalt i kildeskattelovens § 40. Arbejdsmarkedsbidraget er således ikke omfattet af kildeskattelovens § 55.

 

Der er foreslået en overgangsregel, som for indkomståret 2008 kan bruges til at tilbagebetale for meget betalt arbejdsmarkedsbidrag inden årsopgørelsen foreligger. Reglen er foreslået som en kompensation for, at justeringen af opkrævningen af arbejdsmarkedsbidrag ikke var på plads ved starten af 2008. Generelt er der ikke samme behov for at tilbagebetale arbejdsmarkedsbidrag, som gælder for der indkomstskatter, som opkræves med progression. Derfor er reglen kun foreslået som en overgangsregel.

 

Forslaget om at forrente beløb, som tilbagebetales efter overgangsreglen er heller ikke imødekommet. Det skyldes, at kun vil være tale om opkrævede beløb for januar til marts og indeholdte beløb frem til sommer. Da der er tale om relativt beskedne beløb, og der kun vil forløbe omkring et halv år inden de tidligst opkrævede beløb kan tilbagebetales, er der ikke fastsat forrentning af beløbet. I øvrigt bemærkes, at overskydende arbejdsmarkedsbidrag, som udbetales, når årsopgørelsen foreligger heller ikke forrentes ligesom der  ikke betales rente af restbidrag.

Der er ikke planer om at indføre forrentning af beløb, som tilbagebetales efter kildeskatteloven inden årsopgørelsen foreligger.

Danmarks Rederiforening

Kan tilslutte sig forslaget, da det skaber bedre overensstemmelse mellem reglerne for trækfritagelse for A-skat og AM-bidrag.

Finder det positivt, at indeholdt AM-bidrag kan tilbagebetales straks efter lovens vedtagelse.

Skatteministeriet er enig i bemærkningerne.

Center for Kvalitet i Erhvervsreguleringen i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Vurderer, at lovforslaget vil medfører administrative lettelser for virksomhederne. Disse lettelser vil indgå i den næste opdatering af Skatteministeriets AMVAB måling.

Skatteministeriet er enig i at lovforslaget vil medføre lettelser for virksomhederne, og at lettelsen skal medtages i næste opdatering af AMVAB målingen.

ATP, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Foreningen Danske Revisorer, Foreningen Registrerede Revisorer, SKAT og Skatterevisorforeningen.

Har ingen bemærkninger til lovforslaget.

Ingen kommentarer.