Fra: Per Vibskov Nielsen [mailto:[email protected]]

Sendt: 12. august 2008 16:16

Til: Anne Baastrup

Emne: att.: Anne Baastrup

 

Kære Anne Baastrup

 

Situationen i Viktoriagade og Abel Cathrinesgade på Vesterbro i København er nu så uacceptabel, at der ikke er andre veje end at kontakte landets øverste myndigheder.

 

Helt åbenlyst sælges der narkotika døgnet rundt: kokain af en meget stor gruppe afrikanere og heroin af en flok tyrkere.

Når dette anmeldes til politiet, afvises og latterliggøres beboerne i de to gader - og sådan har det været i meget lang tid.

Derfor er vores retsfølelse grundlæggende krænket, dels over de åbenlyse ulovligheder, dels over politiets adfærd.

 

Den udslagsgivende anledning til denne henvendelse er en oplevelse min underbo havde lørdag aften omkring 22.30.

Han er restauratør og kontaktede vagthavende på Station City og bad om hjælp.

Gæsterne i hans restaurant Meson Espana i kælderen i Viktoriagade 10 turde ikke forlade restauranten på grund af det massive antal pushere udenfor på gaden.

Men vagthavende meddelte at politiet ikke kunne hjælpe, og lod min underbo forstå, at hvis han ville have noget gjort ved problemet, kunne han anskaffe sig en pistol!

 

En sådan besked fra ordensmagten er selvfølgelig helt og aldeles uacceptabel. Desværre er den ikke uden fortilfælde. Personligt har jeg haft utallige lignende samtaler med vagthavende på Station City, der som regel virker totalt uinteresserede og ofte også uvidende om hvad der sker mindre end et stenkast fra stationen. Politi kommer der i hvert fald intet af. Men selvom jeg har haft temmelig mange triste og frugtesløse samtaler med vagthavende er jeg dog endnu ikke blevet opfordret til selvtægt.

 

Forholdene i trekanten Viktoriagade/ Abel Cathrinesgade er i de sidste halvandet år blevet radikalt forværret, og gaden har siden sommeren 2007 været i regulær undtagelsetilstand behersket af suveræne narkogangstere.

 

Beboere i alle aldersklasser bliver tilbudt narkotika: skolebørn, konfirmander, forældre og almindelige borgere. Beder man sig fritaget, og eventuelt påpeger det illegale foretagende bliver man truet på livet.

De færreste beboere tør færdes i gaden efter mørkets frembrud.

Her er gaden til gengæld befærdet af købere af narkotika, der ofte kommer kørende langvejs fra. Efter sigende er trekanten Viktoriagade/ AbelCathrinesgade ikke kun kendt i hele landet men også i Sverige og Norge, fordi det her er nemmere at købe kokain og heroin end det er at købe hash på Christiania.

 

Vi beboere har forsøgt flere tiltag i frustration over ordensmagtens fravær.

Sidste år i september var en større beboeraktion tæt på at løbe af stablen.

Den skulle blandt andet inkludere barrikader og afbrænding af biler i gaden i håb om at politiet så ville rykke ind og normalisere gaden.

Men de toneangivende personer gav op og flyttede væk inden aktionen blev til noget.

Ligeledes har erhversdrivende ansat privat vagtværn på grund af det fraværende politi.

 

Jeg har sammen med flere andre beboere i gaden siden september 2007 haft en del møder med vicepolitikommisær Henrik Ouré fra Station Citys narkogruppe.

Vi bliver hver gang stillet i udsigt at nu sker der snart noget, og får at vide at de har fanget og fået udvist nogle afrikanere.

Vi har som borgere strakt os langt og forsøgt at hjælpe efter bedste evne.

Vi har sendt fotodokumentation og detaljerede beskrivelser af pusherne, vi har tilbudt politiet at bruge vore lejligheder for overvågning af gaden, men tilsyneladende uden interesse.

Tværtimod har der aldrig været så mange pushere som der er nu. Og da jeg har boet her i mere end 20 år mener jeg at have et rimeligt vurderingsgrundlag.

Ofte strejfer tanken mig at politiet har en skujlt dagsorden. Det kan jo tænkes at politiet er godt tilfreds med at have salget af narkotika samlet på et sted i stedet for spredt ud over byen, og derfor vender det blinde øje til ulovlighederne.

 

Politiet ser vi kun i gaden når de skal hente deres frokost i den lokale, tyrkiske sandwichbar, Så kan de finde på at udskrive bøder til borgere for banale trafikforseelser, alt imens der handles narko lige for øjnene af dem uden at der skrides ind over for dette.

Politiets fravær af indsats overfor narkohandlen, latterliggørelsen af beboernes anmeldelser og almindelig afmagt har så også ført til den beklagelige antagelse blandt beboerene i gaden, at politiet er bestukket af narkogangsterne!!!!

 

Nu er bægeret er fuldt og vi kan ikke mere. Mange er allerede flyttet eller flygtet - andre har ikke den mulighed selvom det er det eneste man ønsker.

 

Jeg vil invitetere dig til ved selvsyn at besigtige forholdene på en lille plet i Danmark, hvor dansk lovgivning er sat aldeles ud af kraft.

 

 

Under alle omstændigheder håber jeg at du kan hjælpe

 

på vegne af de magtesløse beboere i Viktoriagade og Abel Cathrinesgade

 

venligst

 

Per Vibskov Nielsen

sognepræst, cand. theol

 

Viktoriagade 10 1. tv

1655 København V