Fra: [email protected] [mailto:[email protected]]

Sendt: 10. juni 2008 17:07

Emne: Anmodning om foretræde for Retsudvalget

 

Jeg vil gerne anmode om foretræde for Retsudvalget.

 

Onsdag den 31. oktober 2007 mistede vi vores søn, Mark, ved en meningsløs trafikulykke.

Mark var på knallertskole, da en beruset/narkotikapåvirket mand i en stjålen bil kørte over for rødt lys og ramte vores uskyldige søn.

Bilisten kørte mere end 50% for hurtigt og stak bagefter af uden at forsøge at hjælpe Mark eller den anden knallertkører, han også havde ramt.

Den anden knallertkører slap heldigvis fra ulykken med livet i behold.

Alle 6 elever på knallertskolen bar styrthjelme og de obligatoriske veste, der næsten lyser op og signalerer, at her kommer der nogen personer man skal være ekstra agtpågivende overfor. Næste dag blev bilisten afleveret på politistationen af sin mor og sin søster. Han var meget beruset og truede en kvindelig betjent.

 

Kort efter ulykken kontaktede jeg anklager Lise Frederiksen, som fortalte mig at hun ikke ville kræve 8 års fængsel, til trods for at lovgivningen giver mulighed for det. Jeg blev fortalt, at man følger retspraksis, som jo er meget længere nede i straf.

 

Sagen blev sendt til Statsadvokaten som vurderede, at den skal køre som Domsmandssag, dvs. at straffen højst kan blive 4 år.

 

Jeg klagede til Rigsadvokaten, der desværre bakker Statsadvokaten op.

 

Jeg fik at vide at man sjældent udnytter muligheden for maksimum straf.

Dette undrer mig, for jeg ved at man inden for de sidste 10 år har idømt

16 personer livsvarigt fængsel.

Jeg kan ikke forstå, at man kan udnytte muligheden for maksimum straf når mordet er begået med de bare næver eller våben, men når man sidder i en bil slipper man langt billigere.

 

Bilisten foretog en række bevidste valg, der er skyld i at vi har mistet vores søn.

Mark's små brødre har mistet en ufattelig dejlig storebror og Mark har mistet sit liv.

 

Jeg vil gerne høre hvordan I - som borgervalgte repræsentanter - kan acceptere, at de danske domstole ignorerer jeres lovgivning.

Hvorfor finder I jer i at de danske domstole følger retspraksis, når I har åbnet op for, at der slåes hårdere ned på trafikmordere?

Jeg har læst statistikker fra Rigsadvokaten, der viser at dommene er blev hårdere, men det hører ingen steder henne at man endnu ikke har indset, at et trafikdrab ofte - og specielt i vores tilfælde-  rent faktisk kan sidestilles med mord.

 

I svækker vores retsbevidsthed ved ikke at følge op på at lovgivningen efterleves.

 

Jeg ved godt, at I ikke kan gå ind i en konkret sag, men jeg er villig til at stille spørgsmålene som principielle, bare I vil høre på mig.

 

Jeg er blevet fortalt, at eksperter ikke mener at hårdere straffe hjælper, men hvad skal man gøre med sådan en person der dræbte vores søn?

Han var i forvejen prøveløsladt samt frataget kørekortet i 10 år og alligevel valgte han endnu en gang at køre bil i påvirket tilstand.

 

Vi ønsker at man viser respekt for Mark og for alle os, der står tilbage med et ubeskriveligt savn.

Vi appellerer til at I går ind og viser, at I mener hvad I siger med hensyn til bl.a. hårdere straffe.

 

Hjælp os i vores kamp for en smule retfærdighed.

Intet vil nogen sinde være retfærdigt nok i forhold til hvad vi har mistet, men vi kan overhovedet ikke se noget formildende i denne sag og kan derfor ikke forstå hvorfor maksimum straffen på 8 år, for hensynsløs kørsel med uagtsomt manddrab til følge, ikke bruges.

 

 

Med venlig hilsen

Pia Hansen

Gl. Stillingvej 445

8462 Harlev J

86 94 12 26

[email protected]