Horsens 06/11-07

 Debat.

 

Jeg skriver til Dem / jer i håb om at man inden byggeriet til det næste store lukkede fængsel på Lolland tager form, tager lidt ved lære af de fejl der er sket på Statsfængslet Østjylland.

 

De fysiske rammer for de indsatte er blevet betydeligt forbedret, men mange af disse er til direkte ulempe for personalet, hvis vi som personale havde haft bare en smule indflydelse havde det nok været afdelinger som kunne overskues, ”ved et blik ned af gangen”, hvis en kollega er inde på en afdeling kan han ikke høres, og i en travl hverdag er der ikke altid tid til at man går 2 mand.

Der kan nævnes ting som døre der åbner ind i stedet for ud, vrider på indvendig side af celledøren, der når den bliver holdt, er umulig at få op. På mange af værkstederne har man glemt at få en elektriker forbi, samt de store mangler der er ved udsugning på værkstederne. (disse er først kommet i gang til foråret - sommeren 2007)

Den megen elektronik, gør knuder en gang i mellem, men der er ingen ”plan B” der gør at personalet kan komme frem i disse situationer

Indflydelsen på indretningen af afdelingskontorerne er ligeledes minimal, da indflydelsen ligger i hvilken vej bordene skal vende, der har manglet medicinskabe, sikrings skabe, deslige, som er medbragt fra det gamle Horsens, disse må ikke sættes op da det ødelægger arkitektens ”rene linier” herved opstår lappeløsninger i et sådan omfang, at fejlene ikke bliver rettet tilfredsstillende. MEN

VI HAR FÅET ET ARKITEKTONISK VÆRK MED RENE LINIER. Som ikke levner plads til forbedringer.

 

Der er så meget byggesjusk, som med garanti ikke bliver lavet færdigt, da byggeriet nu er overgivet til fængslet, hvis ledelse man som menig funktionær fuldstændigt har mistet tiltroen til.  En ledelse som er forbandet dygtig til at skrive en masse floskler som fysisk & psykisk arbejdsmiljø, tværfagligt samarbejde, medbestemmelse, orden & sikkerhed, personaleudvikling, samt kompetencer.  Dette lyder godt når papiret bliver sendt rundt til udenforstående, men når det aldrig bliver ført ud i livet, stinker det langt væk.

 

Seneste eksempel er flytningen af personale fra Afd.C, hvor man mener at der er negativt stærkt styrende funktionærer.

Jeg mener selv jeg har et godt kendskab til afdelingen i form af utallige ekstravagter, i hvert tilfælde bedre end de ledere som har sat prædikatet Negativt stærkt styrende, på en gruppe af de ansatte i huset.

Min mening er at Hus C er hårdt belastet af  at have modtaget de værste klienter i fængslet, da de andre afdelinger i fængslet, er mere eller mindre særafdelinger.

Personalet i hus C har fra opstarten til nu været udsat for et hårdt pres, som har givet sig udslag i ekstra bemanding, ekstern rådgivning, kurser, møder, motivation, alle disse ting er rigtigt godt hvis de bliver fulgt til dørs af ledelsen i fængslet, OG DET ER HER DET GÅR GALT, LEDELSEN HAR LADET STÅ TIL.

Afdelingen har fået udarbejdet en uvildig rapport i Maj-juni måned 2007, hvor man fra ledelsens side skulle have smidt alt andet til side, for at komme problemerne til livs, men der er intet sket. (se rapport fil).

 

Ses fra mit synspunkt har ledelsen fuldstændigt mistet jordforbindelsen samt overblikket, alle de floskler som er nævnt i ovenstående er de betingelser vi som funktionærer har søgt vores stillinger på.

Hvad der har været kriterierne som leder, må Gud eller Rentzmann vide, for de opfylder intet af ovenstående selv.

Vi har som funktionærer haft en konflikt med ledelsen, som er mundet ud i forringelser i vores tjenestetids tilrettelæggelse, i form af færre dobbeltture.

I dag er det resulteret i at ingen har tiltro til forbedringer i arbejdsmiljøet, som ledelsen ellers også har brugt som floskel, i stedet har man brugt ledelsesretten på  meget negative måder, som har gjort skellet fra menig til ledelse betydeligt større

Inden jul havde vi endelig fået inspektør Jørgen Bang i ”tale” på et personalemøde…………….troede vi, (hvor man endvidere havde bedt direktoratet om at deltage, hvilket de ikke ønskede da de mente det var en lokal sag).

Efter inspektøren havde holdt en enetale i 40 min. Begyndte folk at ytre deres frustrationer, efter jeg havde hørt inspektørens afvigende svar i 5 minutter, besluttede jeg at forlade lokalet, da der åbenbart ikke er forståelse for problemerne, faktisk kunne inspektøren slet ikke se dem.

 

Personligt har jeg været meget aktiv i den forgangne konflikt, da jeg mente at det var værd at kæmpe for forbedringer i vores daglige arbejdsdag, dette har haft personlige konsekvenser, da jeg har bestået assestment, men er sat i venteposition i de næste år, da man vil følge min ”udvikling” nøje, dette kan jeg kun tolke som om at min tunge skal være brun inden jeg er blevet ”moden”

Hvis denne form for ligegyldighed over for den enkelte medarbejder, er et udtryk for fremtiden, er min bekymring at Kriminalforsorgen i fremtiden får svært ved at rekruttere nye medarbejdere, alle andre firmaer lokker folk med personalegoder og deslige, i Østjylland bliver vi indskrænket i alle arbejdets facetter, og man har fået en masse medarbejdere, hvis ressourcer aldrig bliver brugt eller opdaget, hvilket spild.

 

Mange har og er ved at søge nye græsgange, enten på andre fængsler, eller ude på det private arbejdsmarked, man må håbe Kriminalforsorgen vågner op inden det er for sent, allerede nu er der ikke så mange ledige, men så kan man vel slække på kravene så det er OK at have pletter på strafattesten, eller andre asociale kompetencer.

 

Mit håb i det ny år skal være, BEDRE LEDELSE, GIVER BEDRE MEDARBEJDERE, BEDRE MEDARBEJDERE GIVER EN BEDRE ARBEJDSPLADS, OG HVEM VIL IKKE HA EN GOD ARBEJDSPLADS.

ENHVER VED AT MAN STØVER DE ØVERSTE HYLDER AF, INDEN MAN ”VASKER” GULVET

 

Med venlig hilsen

Fængselsfunktionær

Ivan Hansen

Stf. Østjylland