Til

Folketingets Retsudvalg

 

 

 

 

 

 

Viby J den 17. januar 2008

 

 

 

 

Vedr. børn på motorcykel

 

I juni 2007 vedtog Folketinget en lovændring, som forbyder kørsel med børn under 135 cm på solo-motorcykel. MC Touring Club skal herved opfordre til at denne helt unødvendige lovbestemmelse ophæves snarest.

            Ulykkesstatistikken giver overhovedet ikke grundlag for en sådan lovbestemmelse, og alle med praktisk erfaring i kørsel med børn på motorcykel ved, at kravet om en højde på 135 cm er irrelevant for sikkerheden.

            Lovændringen rammer helt uden grund familier, som har baseret deres transportbehov på brugen af en eller flere motorcykler, og som i mange tilfælde har bundet adskillige tusinde kroner i sikkerhedsudstyr. At loven yderligere gav de berørte mindre end to måneder til at tilpasse sig, og at den blev listet igennem uden mulighed for offentlig debat, tjener heller ikke hverken Folketinget eller Retsudvalget til ære. For eksempel blev MC Touring Club hverken orienteret om lovændringen eller bedt om et høringssvar, selv om foreningen med sine over 36.000 medlemmer har et medlem i mere end en tredjedel af familierne med motorcykel. Med sin mere end 40-årige historie er MCTC desuden den organisation her i landet, der har den største viden vedrørende motorcykelkørsel.

            MC Touring Club står selvfølgelig gerne til rådighed med sin erfaring og viden i forbindelse med en ændring af loven.

 

 

Med venlig hilsen

 

MC Touring Club Danmark

 

Gunnar Skrydstrup

Forretningsfører

 

Markvangen 6

8260 Viby J

Tlf. 8611 6200, [email protected]