Oplæg til høring om menneskehandel med fokus på ofrene – specielt børnene.

 

I 16 - 1700-tallet kunne man købe slaver – det kan man også i dag - de er bare blevet meget billigere!

 

Hjemkommet fra en FN-konference i Wien vedr. trafficking ønsker vi at foreslå Arbejdsmarkedsudvalget, Retsudvalget, Socialudvalget og Politisk - Økonomisk udvalg, at der afholdes en høring om menneskehandel med fokus på ofrenes stilling i Danmark - herunder specielt børnenes stilling. Vi vil foreslå høringen afholdt i begyndelsen af oktober måned, så den kan danne en passende optakt til den internationale refleksionsdag vedr. trafficking, som FN afholder d. 18.oktober.

Handel med mennesker foregår i dag på et globalt marked, hvor profithungrende, skruppelløse forbrydere er parate til at udnytte fattigdommen og uligheden i verden i deres jagt på egen vinding.

Vi ønsker ikke kun at sætte fokus på handel med mennesker til sexindustrien, men vi ønsker at belyse de mekanismer, der gør, at vi også her i landet ser grov udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft på arbejdsmarkedet.

På høringen ønsker vi redegørelser om, hvor langt politiet er kommet efter den store reform. Er politiets uddannelse tilstrækkelig til at kunne identificere ofrene? Vi ønsker en debat om, hvilken lovgivning, der mangler i Danmark, for at politiet får de rigtige redskaber, der gør, at retssystemet bliver i stand til at domfælde bagmændene.

Vi vil desuden gerne foreslÃ¥, at høringen indledes utraditionelt. Vi oplevede selv i Wien flere eksempler pÃ¥, hvordan det kan gøre, med fremvisning af film og/eller fremførelsen af et kort rollespil af professionelle skuespillere. Vi bidrager hellere end gerne med planlægningen af sÃ¥vel de mere traditionelle som utraditionelle dele af programmet.

 

 

 

Venlig hilsen

 

 

Line Barfod                                               Astrid Krag                                               Lene Hansen