Læs vejledningen på side 3 grundigt igennem inden bestilling!

Send den udfyldte formular med e-mail til postadressen "Lydoptagelse"
Klik her for at sende bestilling

  

 

 

Skift mellem felterne med Tabulator tasten

 

Afsender

29. juni 2008

Bestiller/ansvarlig udvalgssekretær:

Sevgül Sabedin

Afdeling/sektion:

3. udvalgssekretariat

Lokaltelefon:

5545

 

 

Generelle oplysninger

Titel på høringen m.v.:

Åbent samråd med statsministeren

Arrangerende udvalg m.fl.:

Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Dato:

13. juni 2008

Forventet varighed (ekskl. pauser):

2 timer

Starttidspunkt:

kl. 10.00

Sluttidspunkt:

kl. 12.00

Mødelokale (benyt så vidt muligt et af de nævnte lokaler fra listen):

Skriv evt. andet lokale

Ønskes andre lokaler inddraget som tilhørerpladser?

Skriv evt. lokale

 

 

Vedr. lydoptagelse af åbne samråd

Ønskes digital optagelse m.h.p. cd?

 

 

 

Vedr. andre lydoptagelser

Kan den faste mikrofonopstilling i lokalet benyttes?

Ønskes forslag til mikrofon- og bordopstilling fra Brugercentret?

Ønsket antal trådløse hånd/klipsmikrofon:

Skriv antal

Ønsket antal faste bordmikrofoner:

Skriv antal

Ønskes der mulighed for, at tilhørerne i salen kan stille spørgsmål fra deres pladser?

Ønsket antal håndmikrofoner:

Skriv antal

Ønskes talerstol med mikrofon:

Ønsker i øvrigt m.h.t. mikrofoner eller mikrofonopstilling:

Skriv ønsker

Ønskes tolkeboks(e):

 Hvor mange: Skriv antal

Hvis JA, hvilke sprog skal der tolkes til/fra:

Skriv sprog

Ønskes optagelse af tolkningen til dansk?

 (bemærk, at der kun kan udarbejdes referat af indlæg, der tolkes til dansk, hvis oversættelsen optages)


 

 

Vedr. tv-optagelser

Ønskes tv-transmission af hele høringen mv.?

Ønskes internettransmission?

Ønskes PowerPoint-præsentation?

Ønskes tv-billedet forsynet med undertitler med navne på foredragsholdere?

 

Bemærk:
Hvis der ønskes redigeret udtræk på videobånd skal udvalgssekretæren selv aftale det med tv- producenten

 

 

 

 

 

Vedr. referat

Ønskes referat fra høringen m.v.?

NB: De næste felter skal kun udfyldes, hvis du har svaret Ja i feltet herover!

Angiv ønsket bearbejdningsgrad

(sæt kun ét kryds!)

 Debatten skal kun afskrives (til videre bearbejdning af f.eks. en journalist*)

 Debatten skal redigeres let (til udvalgets interne brug)

 Debatten skal redigeres nogenlunde som Folketingets forhandlinger (til offentliggørelse uden videre bearbejdning)

* Evt. navn/e-mail på ekstern journalist

Skriv navn/evt. e-mail

Specielle ønsker m.h.t. referatet:

Skriv ønsker

Er der indlæg på andre sprog (herunder nordiske) end dansk?

  (Hvis Ja er det en forudsætning, at indlæggene tolkes til dansk og tolkningen optages)

Ønsker leveringstidspunkt for referatet:

Skriv tidspunkt

Ønsket format for referatet:

 wps+   Word

Ønskes den ”rå”, uredigerede version sendt som en foreløbig version?

Hvem skal referatet sendes til?

Skriv brugernavn(e)

 

 

 

 

 


Hvem skal bestille og hvornår skal det ske?

For at sikre, at de relevante oplysninger om en kommende høring m.v. altid kommer de rette personer i It & Tele, Driftskontoret og Folketingstidende i hænde, bør det altid være den ansvarlige udvalgssekretær, der står for bestilling af optagelse og referat, og bestillingen skal foretages via den foranstående formular. Det gælder uanset, om høringen m.v. arrangeres i samarbejde med f.eks. Teknologirådet og det i øvrigt er Teknologirådet, der sørger for det praktiske. Bestillingsformularen bedes sendt i så god tid som muligt, fordi oplysningerne er vigtige for de tre sektioners planlægning. Bestilling skal dog altid ske senest 2 hverdage før et åbent samråd m.v., som udvalgssekretæren selv står for optagelsen af, og senest 1 uge før andre møder m.v., der skal optages.

 

Hvilke lokaler skal fortrinsvis bruges?

Folketinget har mulighed for digital optagelse i 6 mødelokaler: Landstingssalen, Fællessalen, S-092, Pro D, 2-080 og 1-133. Da den digitale lydoptagelse er lettest at håndtere efterfølgende, bl.a. i forbindelse med referatskrivning, bør høringer m.v. så vidt muligt holdes i de nævnte lokaler. 2-080 benyttes dog kun undtagelsesvist efter aftale med Brugercentret til møder med deltagere udefra.

 

Lokaler skal bestilles direkte i Brugercentret, selv om de får kopi af den foranstående elektroniske bestillingsformular. Hvis der i forbindelse med høringen skal ske større tekniske opstillinger i lokalet (f.eks. af tolkebokse eller ved tv-optagelse), skal lokalet reserveres ½ dag før og ½ dag efter arrangementet for at give tid til opsætning og nedtagning af disse opstillinger.

 

Åbne samråd m.v.

Hvis samråd afholdes for åbne døre, skal denne del af mødet, jf. § 8, stk. 8, i Folketingets forretningsorden, optages på bånd eller lignende medium. Når optagelse alene sker med henblik på efterfølgende mulighed for lyddokumentation, kan det være tilstrækkeligt med digital optagelse, der iværksættes af udvalgssekretæren, idet optagelsen efterfølgende kopieres over på cd. Denne optagelsesmulighed findes i mødelokale S-092, Pro D, 1-133, 2-133, Landstingssalen og i (2-080) samt Fællessalen. Telesupporterne vil umiddelbart før sådanne samråd, kontrollere at der ”er lyd igennem”.

 

Bemærk, at uanset, om der på forhånd forventes at skulle skrives referat af et åbent samråd eller ej, skal udvalgsformanden i forbindelse med samrådet erindres om at sige den pågældendes navn, når han eller hun giver ordet til medlemmer eller minister. Ellers vil det ikke være muligt efterfølgende at identificere talerne. 

 

Lydstyring og båndoptagelse ved et audiofirmas hjælp

Hvis der alene sker digital optagelse, er der ikke under mødet m.v. en tekniker til rådighed, der styrer lyden.

 

Skal optagelsen bruges til afskrivning, er det væsentligt med en god lydkvalitet under hele mødet. Det samme gælder, hvis der lyden skal bruges til tv-optagelse. Desuden kræver brug af tolkebokse m.v. særlig lydstyring. Med henblik på lydstyring og båndoptagelse som supplement til den digitale optagelse sørger It & Tele for bestilling af lydstyring og båndoptagelse hos et audiofirma efter kontakt til den ansvarlige udvalgssekretær. It & Tele videresender en vejledning til audiofirmaet vedr. båndoptagelse af høringer.

 

Hvis et audiofirma står for lydstyring og båndoptagelse og der skal udarbejdes referat fra høringen, skal den ansvarlige udvalgssekretær sørge for, at kassettebåndene umiddelbart efter høringens afslutning hentes hos audiofirmaets operatør og afleveres til Folketingstidende (Helle Køhler Ward eller Jenni Birklund).

 

Regningen for evt. lydstyring og båndoptagelse sendes til den ansvarlige udvalgssekretær.

 


Vedr. tv-optagelser (afsnittet herom er under revision)

Folketinget har frem til mødeperiodens slutning i juni 2002, kontrakt med PrimeVision/dk4. Det betyder ikke, at dk4 har eneret på at transmittere høringer. Andre tv-stationer kan være til stede, men under normale omstændigheder vil disse - DR og TV2 – kun være til stede i kort tid med henblik på et indslag i aftenens nyhedsudsendelser.

 

PV skal optage alle høringer i Folketinget, som Folketinget ønsker optaget, men dk4 er ikke for­plig­tet til at transmittere dem – hverken forskudt eller direkte. Transmissioner aftales mellem KIT og dk4.

 

Den ansvarlige udvalgssekretær skal drage omsorg for, at pressemeddelelser i et for borgerne rimeligt forståeligt sprog tilgår dk4 i god tid sammen med dagsordenen og navne på oplægsholdere. Det samme gælder den aftalte inventaropstilling.

 

Kontrakten med PV og dk4 indeholder ingen bevillinger til høringer. Udvalget skal selv søge Præsidiet herom. Prisen for en tv-optagelse fra en høring er 70.000 kr. Hertil kommer en udgift på 15.000 kr. til en forbedring af lyssætningen i Landstingssalen, der vil bortfalde, så snart lyset i salen er blevet opgraderet. Indtil da skal udvalgssekretæren være opmærksom på, at Landstingssalen skal være ledig en halv dag på hver side af høringen med henblik på installering og nedtagning af lys.

 

Særligt vedr. tolkning

Medmindre der sker tolkning til dansk og denne tolkning optages, kan Folketingstidende ikke skrive referat af indlæg holdt på andre sprog. Det gælder også nordiske sprog. Det er derfor vigtigt ved bestillingen at angive, at der skal ske optagelse af evt. tolkning.

 

Meddelelse om ændringer

Besked om eventuelle ændringer i forbindelse med høringen skal så tidligt som muligt sendes til distributionslisten "Lydoptagelse".

 

Tilbagemelding fra It & Tele

It & Tele kontakter den ansvarlige udvalgssekretær inden bestilling hos et audiofirma. Udvalgssekretæren aftaler mødeopstilling med Brugercentret.

 

Tilbagemelding fra Folketingstidende

I bestillingsskemaet anmodes den ansvarlige udvalgssekretær om at angive et ønsket leveringstidspunkt for referatet. Efter modtagelsen af skemaet vil Folketingstidende overveje mulighederne for at overholde den ønskede termin og melde tilbage til den ansvarlige udvalgssekretær. Folketingstidende har meget begrænset kapacitet til afskrivning og redigering af høringer. Det vil derfor bero på, hvor mange andre bestillinger af referater, der er indløbet, og på hvor travlt Folketingstidende har med udarbejdelsen af referatet af forhandlingerne, hvor hurtigt det ønskede referat kan leveres. Hvis der er tvivlsspørgsmål vedr. referatet: kontakt Jenni Birklund (3453) eller Helle Køhler Ward (3474).