Organisation & Jura

J.nr. MST-604-00016

Ref. LWJ

3. januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg om besvarelse af åbningsskrivelse om Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om begrænsning af anvendelsen af visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk udstyr

 

Kommissionen har den 23. oktober 2007 sendt en åbningsskrivelse i sag nr. 2007/2065 (SG-Greffe (2007) D/206410) om Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/95/EF af 27. januar 2003 om begrænsning af anvendelsen af visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk udstyr (herefter benævnt RoHS-direktivet).

 

Kommissionen finder, at Danmark har tilsidesat de forpligtelser, der påhviler landet i henhold til artikel 3 og 4 i RoHS-direktivet.

 

Kommissionen har fremsendt lignende åbningsskrivelser til 5 andre medlemsstater.

 

Kommissionen henviser i åbningsskrivelsen til, at den danske gennemførelse af RoHS-direktivet ikke forbyder fremstilling og eksport til andre EU-lande af ulovlige produkter. I svaret anføres, at den danske gennemførelse efter regeringens opfattelse er juridisk set er tilstrækkelig, men at man er indstillet på at foretage en ændring, og således imødekomme Kommissionens kritik.

 

Det forventes, at både den omtalte ændring af de danske regler til gennemførelse af RoHS-direktivet kan være afsluttet i marts 2008.

 

Regeringen har besvaret Kommissionens åbningsskrivelse i overensstemmelse med det ovenfor anførte.