Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

J.nr.  466-00118

 

Den 16. juni 2008

 

 

 

 

Den tidligere miljøminister besvarede 6. september 2007 spørgsmål nr. 261

Text Box: ./.fra udvalget. Svaret vedlægges til orientering.

 

Spørgsmålet vedrørte de øvrige HELCOM-landes regler om opbevaring og udledning af kloakspildevand fra lystbåde, og ministeren gav tilsagn om at undersøge dette og vende tilbage til udvalget:

 

De danske regler på området fremgår af det vedlagte svar på spørgsmål nr. 261. Tysklands regler er opbygget som de danske. De tyske regler om opsamlingstank er dog en smule lempeligere end de danske, idet undtagelsen gælder for lidt større lystbåde end i Danmark. Desuden er det først fra 1. januar 2003, at reglerne gælder alle lystbåde, mens det for Danmark er 1. januar 2000. Dog må lystbåde som hovedregel ikke udlede kloakspildevand tættere på land end 12 sømil (22 km).

 

Der er i Sverige ingen regler om lystbådes udledning af kloakspildevand. Lystbåde med toilet bygget efter 1. januar 2006 skal have opbevaringstank for kloakspildevand. De svenske regler er således noget lempeligere end de danske regler.

 

Efter finsk lovgivning er der ikke mulighed for dispensation. De finske regler er derfor mere restriktive end de danske.

 

Litauen og Letland har praktisk taget samme regler som Finland, mens Estland undtager skibe, der enten har plads til færre end 10 personer eller har en bruttotonnage under 200. Efter polsk lovgivning kan der på individuel basis dispenseres fra reglerne.

 

De russiske myndigheder har ikke svaret på anmodningen om oplysninger om reglerne.

 

Under henvisning til det ovenfor anførte anser jeg nu spørgsmål nr. 261 fra folketingssamlingen 2006/2007 for fuldt besvaret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Troels Lund Poulsen

/

Helle Pilsgaard