Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

 

Christiansborg

J.nr.

1240 København K

 

 

Den 16. april 2008

 

 

 

 

 

 

Den 12. februar 2008 stillede udvalget alm. del spørgsmål 179, og bad mig hermed redegøre for status med hensyn til OECD’s 1999-anbefalinger om Danmarks miljøindsats. Besvarelsen af dette spørgsmål er forsinket, og det vil jeg gerne beklage overfor udvalget.

 

Med spørgsmålet ønsker udvalget en status i form af en opdatering af den daværende regerings besvarelse af alm. del spørgsmål 368 fra folketingsåret 1998-99 vedrørende OECDs 51 anbefalinger fra 1999. Status skal også redegøre for, hvor regeringen siden 2001 har fraveget den daværende regerings opfølgning på anbefalingerne samt give begrundelsen herfor, og for hvilke af anbefalingerne der gentages blandt OECD’s anbefalinger fra juni 2007 offentliggjort den 25. januar 2008.

 

Med spørgsmålet beder udvalget - med andre ord - om en kortlægning af dansk miljøpolitik fra 1999 i forhold til de 51 anbefalinger, der senest var fra OECD i 1999. Det er et særdeles omfattende og kompliceret spørgsmål at besvare.

 

OECDs anbefalinger fra 1999 berørte en række ministeriers ressort. Udover Miljøministeriet berørte de Fødevareministeriet, Udenrigsministeriet, Finansministeriet, Transportministeriet, Klima- og Energiministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Skatteministeriet. Det er en tidskrævende opgave at indhente oplysninger, der rækker ind over mange ministeriers ressort.

 

Hertil kommer, at det er kompliceret at sammenligne udviklingen på så mange politikområder over en længere årrække.

 

Alm. del spørgsmål 179 supplerer alm. del spørgsmål 146. Med dette spørgsmål bad udvalget mig om - i forlængelse af offentliggørelsen af OECD-rapporten ”Environmental Performance Reviews – Denmark” – at redegøre for regeringens planer for hvert enkelt punkt under de forskellige anbefalinger. Besvarelsen af alm. del spørgsmål 146 har været lige så omfattende som besvarelsen af spørgsmål 179 og har skullet ske parallelt med besvarelsen af spørgsmål 179. Spørgsmål 146 blev besvaret den 11. april.

 

Jeg ønsker at levere et fyldestgørende svar til Folketinget på spørgsmål 179. Jeg forventer, at en sådan endelig besvarelse af spørgsmålet kan være udvalget i hænde inden for få dage.

 

Jeg er klar over, at udvalget langt tidligere burde have modtaget en foreløbig besvarelse af spørgsmål 179 og beklager, at dette ikke er sket. I forlængelse af dette har jeg endvidere indskærpet vigtigheden af, at ministeriets procedurer for besvarelse af spørgsmål følges, således at spørgsmål kan besvares rettidigt.

 

 

 

 

Troels Lund Poulsen          /          Søren Søndergaard Kjær

 

 

 

 

 

Kopi af dette brev er samtidig sendt til Folketingets formand