EU-Koordination

J.nr. DEP-242-00001

Ref. bxj

Den 6. februar 2008

 

 

 

 

 

 

NOTAT til FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Kommissionens forslag til ændring af Rådets direktiv 76/768/EØF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om kosmetiske midler med henblik på tilpasning til den tekniske udvikling af bilag II og III.

 

Forslaget fastsætter begrænsninger for en række kemiske stoffer, der anvendes som duftstoffer i kosmetiske midler. Endvidere omfatter forslaget en fastsættelse af maksimal indholdskoncentration for 3 af de 26 parfumestoffer, der i dag skal deklareres på kosmetiske produkter af hensyn til parfumeallergikere. Endeligt indeholder forslaget en opdatering af navngivningen af et stof (perubalsam) på bilag II.

 

Der skal stemmes om forslaget den 13. februar 2008 ved mundtlig afstemning.

 

Forslaget forventes ikke at have væsentlige økonomiske konsekvenser, da forslaget primært er rettet mod producenterne af kosmetiske produkter, som der kun er få af i Danmark.

 

Forslaget vurderes derfor at have en positiv påvirkning på det nuværende beskyttelsesniveau.

 

Det danske Videncenter for Allergi, som er eksperter i bl.a. parfumestoffers sensibiliserende egenskaber, har leveret dokumentation til den videnskabelige komites vurdering af visse af parfumestofferne. Danmark støtter de vurderinger, der er gennemført af komiteen og det foreliggende forslag, som bl.a. medfører en begrænsning af anvendelsen af 3 stoffer ud af de 26 deklareringspligtige parfumestoffer. En fastsættelse af indholdskoncentration på de 3 stoffer vil betyde, at der kommer færre parfumeallergikere på sigt over for de 3 specifikke stoffer.

 

Regeringen agter at stemme for forslaget.