P R E S S E M E D D E L S E

 

 

 

Pinsekirker udsulter ikke lokale tv-stationer

 

Per Clausen fra Enhedslisten gik helt galt i byen, da han for nylig stillede tre § 20-spørgsmål til kulturministeren omkring pinsebevægelsens landsdækkende net af lokale tv-stationer.

Fejlen kommer tydeligst til udtryk i Per Clausens første spørgsmål:

 

Mener ministeren, at det er rimeligt, at Pinsebevægelsens nye landsdækken­de net af ”lokale” tv-stationer tømmer støtteordningen for lokal-tv i en grad, sÃ¥ mange tv-stationer fÃ¥r deres tilskud reduceret med 20 pct. og derfor reelt deres eksistens?"

 

Sagen handler om lokal-tv-netværket dknet.tv, som har fået en stor del af Kulturministeriets driftstilskud til lokal-tv i 2008. Primus motor i dknet.tv er Erling Ilsøe Nielsen fra Helsingør, og Erling Ilsøe Nielsen er ikke medlem af nogen dansk pinsekirke. Han har heller ikke relationer til den danske pinsebevægelse som sådan.

 

- Derfor er det faktuelt forkert at sammenkoble dknet.tv med de danske pinsekirker. Den danske pinsebevægelse har intet med dknet.tv at gøre, siger formand for de danske pinsekirkepræster, Tonny Jacobsen.

 

- Den danske pinsebevægelse har således hverken et nationalt tv-arbejde, en national mediestrategi eller et nationalt netværk af lokal-tv-stationer, understreger Tonny Jacobsen.

 

Fejlen opstod formentlig, efter Århus Stifstidende citerede en kilde for at ”vurdere”, at personerne bag dknet.tv havde tilknytning til ”Pinsekirken”. Det blev hos webmediet tvnyt.com til følgende overskrift: Pinsekirkens mediestrategi skaber økonomisk chok for græsrodsstationer. Og derfra tog Per Clausen fat i sagen og gik helt galt i byen.

 

 

For yderligere oplysninger:

Kontakt Tonny Jacobsen

Tlf. 51 88 12 22