Fra: Erik Meistrup [mailto:[email protected]]
Sendt: 7. januar 2008 13:17
Til: Karin Nødgaard
Emne: lokalmedieområdet

Kære Karin Nødgaard

Du er formand for Kulturudvalget, hvor Medieudvalget er et underudvalg. For nogle dage siden sendte jeg denne mail til medlemmer af vores lokal Sendesamvirke::

 

Kære Medlemmer af Sendesamvirket Kanal23 Århus

Mediesekretariatet har på sin hjemmeside offentliggjort de nye tal for støtte for 2008. Se: http://www.mediesekretariatet.dk/stprojekter.htm

 

Man vil bemærke en mærkbar reduktion af beløbene til de fleste af medlemmerne af Sendesamvirket, som måske vil være ubehagelig læsning i forhold til allerede lagte budgetter.

 

Årsagen skyldes et pludseligt løft i antallet af tv-stationer. Hvis man prøver at undersøge årsagen, finder man f.eks. DKNet-tv i adskillige byer rundt omkring. Bag den neutrale facade skjuler sig det gamle Kristen-tv (Pinsekirken). Man har skabt en ny organisation, der har sat sig på 5 mio. kr. af puljen. På hjemmesiden kan man se, at de søger oversættere fra engelsk til tekstning af tv-programmer. Man kan også se at målet ikke er de 19 stationer med 40!!

 

Initiativet vil, hvis det udbygges (som kan forventes), sætte støtten under pres og vil samtidig kunne få indflydelse på den fremtidige sendeflade i det digitale net.

 

Mvh

Erik Meistrup

Formand for Kanal 23 Ã…rhus

 

Opfølgning

 

Efter dette brev var sendt har deres været en avisartikel i Århus Stiftstidende i lørdags, der blev flugt om søndag, hvor Enhedslisten ville rejse sagen i Folketinget.

Men vi har ved undersøgelser i dag fået at vide i Mediesekretariatet, at man har fjernet alle restriktioner, således at man ikke længere skal bevise sin seriøsitet ved at skulle sende 6 måneder før man kunne opnå statens tilskud.

 

Man har også tilføjet en yderligere opblødning af reglerne, således at ’religion’ er blevet en del af de acceptable kriterier. Det har DKNet åbenbart fået at vide før alle andre og kunne lave en aktion som den vi har set.

MEN, det centrale her er, betyder det at man må drive forkyndelse med statstilskud?

For så betyder reglerne også, at en andre religioner inklusiv Islamiske samfund kan gøre det samme!

Religionerne kan således sætte sig på alle midler og drive forkyndelse. Er det hensigten?

 

Jeg vil ikke undlade, at gøre opmærksom på, at på folkeoplysningsområdet fratager man f.eks. Somalisk Forening i Århus tilskuddet netop med henvisning til at der drives religiøs virksomhed – altså forkyndelse!

 

Børn reglerne for lokalmedieområdet ikke være en del af public service området og bør det ikke ligne folkeoplysningsområdet?

 

Perspektiverne er skræmmende, for i efteråret 2009 skal lokalmedierne og TV2s regioner sammen (inkl. Tegnsprogskanalen) udfylde en frekvens i de gamle amtsområder. Hvordan vil det være, hvis der kun er religiøse stationer tilbage, der driver forkyndelse som primært motiv?

 

Det er åbenbart ikke muligt at klage til Den Centrale Nævn, for her er svaret, at alle regler er opfyldt. Er de det? Er det hvad forligspartierne i fællesskab har bestemt? Det rimer ikke med de tekster vi og udlæg vi tidligere er blevet præsenteret for.

 

Jeg skal derfor bede dig tage sagen op i udvalget, og vi vil gerne komme til foretræde, hvis det er nødvendigt.

 

mvh

 

Mediehus Ã…rhus - lokal-tv og radio i Ã…rhus

Erik Meistrup

chefredaktør og direktør

Telf. direkte: 6029 7565

Mail: [email protected] 

 

Adr: Jægergårdsgade 152

DK-8000 Ã…rhus C

CVR 29491054

Bank: Nordea 1971 5908489111