Assensvej 100

DK-5500 Middelfart

Tlf.:   +45 6441 4020

Fax.: +45 64415020

Mail: [email protected]

Hjemmeside: www.middelfart-lokaltv.dk

 

 

 
Bibliotek og Medier

Att.: Chefkonsulent Erik Nordahl Svendsen

Mediesekretariatet

H. C. Andersens Boulevard 2

1553 Kbh. K

[email protected]

                                                                                                                                                              

 

 

                                                                                                                                                              

                                                                                                       Middelfart den 15. september 2008

 

 

Høringssvar på oplæg om ikke-kommercielt lokal-tv på MUX 1.

 

 

Præsentation:

Middelfart Lokal Tv dækker Middelfart storkommune og har som sådan et geografisk afgrænset område med et seerunderlag på ca. 41.000 borgere.

Siden SBS’s overtagelse af sendemast og sendetid, har vi sendt via link til antenneforeningerne i Middelfart Storkommune, da den sendetid SBS kunne tilbyde os var uacceptabel, idet vinduerne ikke giver tilladelse til at sende i primetime.

Ved at sende direkte til fællesantennerne har vi en kanal til rådighed 24 timer i døgnet, hvorpå vi kan sende live fra byrådsmøder, debatprogrammer og kulturmæssige begivenheder.

Dette giver vores seere optimale muligheder for at se kanalen når det passer dem!

 

Vi har et fantastisk samarbejde med Middelfart kommune, der også er interesseret i, at vi kan nå ud til yderområderne, men ikke for en hver pris.

 

Omkring høringen den 9. september for ikke kommercielt tv, var der flere punkter, hvor vi oplevede en forringelse af de forretnings- og driftsmæssige muligheder for at drive lokal tv i Danmark.

 

 

Geografisk contra landsdækkende TV:

Et af punkterne var, at lokalt tv skulle have mulighed for at blive mere landsdækkende. Vi vil gerne holde fast i princippet om et lokalt baseret TV, fordi der allerede findes mange ideologiske stationer.

Lokal Tv blev startet som græsrods Tv i de små kommuner, hvor DR 1 ikke havde interesse i at sende fra lokalområderne.

I mellemtiden har flere stationer ytret ønske og forsøgt at sende lokale nyheder, dette være sig TV2 regionerne, SBS Net med flere. Dette er efter mere end 5 års drift stadig ikke lykkedes, hvorfor behovet for lokal tv aldrig har været større.

Vi er også af den opfattelse, at det vil være en meget lille del af de lokale Tv stationers programmer der produceres, der vil have landsdækkende interesse.

Derimod oplever vi, at lokal Tv er fået en ny betydning både politisk og kulturel efter kommune-sammenlægning, hvor der er mange forskellige kulturer, der skal samordnes og udvikles i et nyt fællesskab.

                                                                                                                                                              

 

 

                                                                                                                                               fortsættes

 

 

fortsat

 

 

Det betyder bla. at Lokal Tv er med til at styrke kulturlivet, hvilket passer ind i den overordnede strategi, der ligger i kulturaftalen for Kulturregion Fyn mellem, kulturministeriet og blandt andet de fynske kommuner.

Dette er en kulturpolitisk beslutning, som er taget i Folketingets kulturudvalg, og som vi her på Middelfart Lokal Tv kan tilslutte sig, fordi vi alene koncentrerer os om at lave lokal tv.

 

 

Tilskudsordninger:

Et andet af de mere chokerende oplæg var, at der ikke fremover ville gives tilskud til lokale Tv stationer, der alene sender gennem kabel tv.

Her blander man to ting sammen.

Der er ikke lovgivningsmæssigt grundlag, eller tilskudspuljemæssigt grundlag for at blande de to ting sammen.

Det må ikke være de lokale tv stationer der skal finansiere driften af MUX1, da dette aldrig har været de folkevalgte politikers intention ej heller beslutning. 

Fejlen er opstået ved, at der i udbudsmaterialet for driften af det jordbaserede digitale sendenet, ikke er taget højde for, at der omkostningsfrit skulle stilles en MUX kanal til rådighed til lokal tv brug, der skulle finansieres via driften af de resterende kommercielle stationer.

 

Vi skal kraftigt opfordre til en genovervejelse af forslaget, da det at sende via MUX1 kun er et fordyrende led, og forringelse af sendemulighederne (hvem vil se tv om natten?).

 

Hvis vi fremover skal betale for at sende, vil det gå ud over kvaliteten, såfremt tilskuddet ikke hæves med et tilsvarende beløb.

 

Vi kan ikke gå ind for en særlig tilskudsordning med præmiering af særlige programmer. Det er efter vor mening en farlig vej at betræde, for hvem skal være smagsdommer og øve program censur. Dette vil på sigt betyde en indskrænkning og ensretning af lokal Tv.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Frank Hansen

formand