Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

1. september 2008

 

Sprogkonference

 

I april 2008 offentliggjorde regeringens sprogpolitiske udvalg en rapport med titlen ”Sprog til tiden”. Udvalget, der blev aftalt nedsat i forbindelse med folketingsbehandlingen af Dansk Folkepartis beslutningsforslag (B 56 af 6. december 2006) om forberedelse af en sproglov, skulle tage temperaturen på det danske sprog og i øvrigt følge op på udviklingen i det danske sprog i kølvandet på regeringens sprogpolitiske redegørelse fra 2003/2004.

 

I rapporten behandler udvalget en række spørgsmål i relation til det danske sprog lige nu, ligesom udvalget kommer med anbefalinger til, hvordan sproget kan styrkes. Rapportens emner berører flere af folketingets udvalg, som hermed inviteres.

 

I lyset heraf har jeg taget initiativ til konference, hvor sprograpportens indhold nærmere kan drøftes. Konferencen afholdes den 2. oktober 2008 kl. 9. – 12 på Det Kongelige Bibliotek (Blixen-salen).

 

Konferencen, der gennemføres som supplement til en skriftlig høring af relevante parter, har til formål at vi som politikere får bedre indblik i interessenternes synspunkter forud for de politiske drøftelser. Undervisningsministeren og videnskabsministeren deltager også i konferencen.

 

Jeg har bedt hvert folketingsparti om at udpege et folketingsmedlem til at sidde i et panel på konferencen. Efter et kort indlæg fra hvert folketingsmedlem og fra et panel bestående af centrale sproginteressenter gives ordet frit, således at alle deltagere kan komme med indlæg og spørgsmål.

 

Tilbagemelding om deltagelse bedes ske senest 19. september 2008 pÃ¥ e-mail: [email protected]. Program vedlægges.

 

Med venlig hilsen

 

 

Brian Mikkelsen

 

 

 

 

Â