Pressemeddelelse

 

”DANMARKS FLOTTESTE BØRNETEATERORDNING FOR

BØRN I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER”

 

Sådan betegnede Vagn Ytte Larsen, formand for Odsherred Kommunes Kulturudvalg beslutningen fra Kulturudvalgets møde den 25. marts 2008, hvor udvalget behandlede en sag om harmonisering af kommunens tilbud om børneteater i kommunens skoler og daginstitutioner.

 

I de 3 tidligere kommuner fik alle skoleelever 2 teaterforestillinger om året, kun i Nykøbing-Rørvig Kommune var børnene i daginstitutionerne også omfattet af ordningen.

 

Fra sæsonen 2008/2009 får alle børn i skoler og daginstitutioner 2 børneteater-forestillinger om året, dagpleje og vuggestue dog kun 1, da udbuddet af forestillinger til denne aldersgruppe er begrænset.

 

Da staten yder 50 % refusion til kommunernes køb af refusionsgodkendte børneteaterforestillinger er kommunens nettoudgift til ordningen ca. 366.000,00 om året.

 

”Med udvalgets beslutning lever vi fuldt op til de mål, vi har sat os i Kulturplanen omkring professionelle kulturtilbud  til børn og unge” udtaler Vagn Ytte Larsen, som fortsætter: ”Som den første kommune i Kulturregion Midt- og Vestsjælland lever vi med vores beslutning også til de resultatkrav på teaterområdet, der er i Kulturaftalen med Kulturministeren.”

 

Odsherred Kommune har en aftale med Teater og Musik i Odsherred om at stå for det praktiske om

formidlingen af børneteaterforestillingerne ud på de enkelte skoler og institutioner.

Foreningen har opbygget et stort netværk af teaterkontaktpersoner på skolerne og institutionerne, som er med til at udvælge forestillingerne, som skal vises rundt omkring i kommunen. Dette netværk bliver nu endnu større, når daginstitutionerne i de tidligere Dragsholm og Trundholm Kommuner kommer med i ordningen.

 

Bente Rothgardt fra Teater og Musik i Odsherred er enig med kulturudvalgsformanden i at Odsherred Kommune nu får Danmarks flotteste børneteaterordning.

 

”Når Børneteaterfestivalen løber af stablen i Næstved den 12. og 13. april er vi på plads sammen med en stor del af vores netværk af teaterkontaktpersoner og vil se så mange børneteaterforestillinger som muligt, så vi efterfølgende kan bestille det bedste af dansk børneteater til skoler og institutioner i Odsherred”, siger Bente Rothgardt.

 

 

Yderligere oplysninger hos Kulturchef Hardy Granhøj, tlf.: 59 66 64 09.