Folketinget

Kulturudvalget

Christiansborg

1240  København V.

sendt pr. mail

Den 8.april 2008

 

TV Frederiksberg retter henvendelse til Kulturudvalget på baggrund af akutte problemer, der er for ikke alene TV Frederiksberg, men for alle øvrige 40 ikke-kommercielle lokal-tv-stationer.

 

Problemerne er helt eller delvis manglende udbetaling af tilskud, som er bevilget er Folketinget.

 

Det første problem handler om manglende udbetaling af driftstilskud for april måned. Den meddelelse, vi har fået fra Mediesekretariatet, er, at ”det har politikerne bestemt”.

 

Normalt får vi udbetalt driftstilskuddet kvartalsvis, men p.g.a. folketingsvalget sidste år vedtages finansloven først her i april (17.). Vi har fået udbetalt driftstilskud hver måned siden 1.januar, men altså ikke for april. Vi er uforstående overfor, at man stopper udbetalingen, selv om ”det har politikerne bestemt”. Vi har altså et tilsagn om tilskud, men kan ikke få det udbetalt, og kan ikke producere tv-programmer, som vi er forpligtet til, hvorefter tilskuddet kan kræves tilbagebetalt. Dét kan ikke være rigtigt. Det haster for alle de ikke-kommercielle lokale tv-stationer at få driftstilskuddet, så vi kan betale de faste udgifter og – ikke mindst – producere tv-programmer.

 

Ovenstående har TV Frederiksberg mailet til kulturministeren den 4.april 2008, men har endnu ikke hørt noget.

 

Det andet problem er, at Mediesekretariatet meddelte, at det resterende tilskud for 2007 ikke kan udbetales før omkring 1.juni 2008. Det drejer sig om 20.000 kr. for hver enkelt af de 41 ikke-kommercielle lokal-tv-stationer (eller i alt 820.000 kr.), som vi må vente på.

 

Den enkle baggrund er, at medarbejderen, der hidtil har varetaget godkendelse af regnskaber, er ophørt, og at den nyansatte medarbejder ikke kan være færdig med godkendelse af regnskaberne før efter et par måneder. Vi mener ikke, at medarbejderskifte er en saglig grund til at udskyde udbetaling af driftstilskud. Det skal tilføjes, at tidligere år er det resterende driftstilskud udbetalt efter godkendelse allersenest 2 uger efter indsendelse af regnskab.

 

Det tredje problem er, at Mediesekretariatet har besluttet at hæve grænsen for tilbageholdelse af tilskud til udbetaling til efter godkendelse af årsregnskabet, således at der i 2008-driftstilskudsbe-løbet tilbageholdes 50.000 kr. af tilskuddet (der udbetales i april måned 2009), mens der i 2007-driftstilskudsbeløbet tilbageholdes 20.000 kr.

 

Den enkelte ikke-kommercielle lokal-tv-station

 

 

Mediesekretariatets begrundelse – således som de har svaret os – for at hæve grænsen er, at ”til-skuddet er større i år end sidste år”.

 

Dét er fortsat uforstående for alle 41 ikke-kommercielle lokal-tv-stationer. Vi får mindre i tilskud og grænsebeløbet forhøjes.

 

Det er muligt, at der ikke er den store forskel på 20.000 kr. og 50.000 kr. set med myndigheder-nes øjne, men for 41 ikke-kommercielle lokal-tv-stationer er det mange penge at låne i banken, hvor der skal betales rente, som ikke går til at producere lokal-tv, men ender som et skjult statstilskud til det private erhvervsliv.

 

TV Frederiksberg håber, at kulturudvalget vil hjælpe os – d.v.s alle 41 ikke-kommercielle lokal-tv-stationer – med ovenstående problemer, således at der bliver bragt så meget orden i ud-betalingen af driftstilskuddene, at vi kan koncentrere os om at producere lokal tv og ikke have utilsigtede økonomiske problemer.

 

Med venlig hilsen

 

 

Benny Haugshøj

formand