Til Mogens Jensen

Ordfører i kulturudvalget.

 

Vedr. Dansk eSport.

Mit navn er Ole Schmidt og jeg bruger det meste af min tid på eSport ved siden af mit arbejde. Jeg er selv med i DR2 programmet ”Cybersport for millioner”, hvor jeg er en del af www.slap.dk som udelukket er baseret på frivilligt arbejde. Jeg så her til aften LPS om eSport, hvor Carsten Jessen og Rasmus Pedersen fik sagt deres mening om eSport i Danmark, og jeg er på de fleste punkter enige med dem, jeg syntes bare der er en del af den danske eSport scene som bliver glemt en del, i diskussionen om eSport er en sport eller ej.

Vi sidder en del mennesker der arbejde med eSport på den frivillige basis, sammen med DGI. Der er i Danmark etableret ca. 4 eSport foreninger og der er ca. 12 der er i processen at blive etableret, og det er over hele Danmark, hvor ildsjæle bruger deres fritid på at gøre eSport til noget seriøst.

Vi er alle en del af www.esportdanmark.dk som er et forbund, hvor alle der ønsker at lave en forening, kan benytte sig af vores gratis støtte og hjælp til at gøre det nemmere at starte det op. Når man tager en kig på vores hjemmeside, kan man se, at vi også tilbyder vedtægter der kan formes efter behag. Der er ikke nogen økonomiske forpligtelse af nogen art til forbundet, man skal bare være medlem af det.

DGI har givet os lov til at få vores foreninger ind under deres arme, men vi er ikke blevet godkendt som en sports gren i nu. Vi er blevet en del af dem med den begrundelse, at vores måde og udgangspunkt er de samme som DGI værdsætter, at unge og deres forældre kan komme i en klub under kontrollerede forhold, så de alle kan føle sig trygge, når der spilles en eller anden form for computerspil.

SLAP hvor jeg bruger meget af min tid, er scandinavien største online turnering i computerspillene counter strike 1,6 og counter strike source, hvor vi er ca. er 15 frivillige der prøver at køre en professionel liga for bredden i dansk computer spil. Samtidig med det, laver vi også Danmarks største lan event som hedder SlapLive, det var det der blev vist på tv 2. Til det event samler vi hold fra hele Europa, amatører såvel som professionele hold. Til det event er vi ca. 40 mennesker der i 6 dage bruger deres påskeferie og/eller efterårs ferie på dette event, og igen er det hele på frivillig basis. Det sidste event lavede vi i samarbejde med muskelsvindfonden, som blev en stor succes.

Spørgsmålet er så, hvorfor jeg skriver til dig. Igennem hele den danske historie, har alle sportsgrene startet med frivilligt arbejde, som så senere er blevet en professionel afdeling i Danmark. Det er det frivillige arbejde der med tiden giver en vis stabilitet og erfaring i en sportsgren, når det med tiden bevæger sig hen mod den økonomiske afvikling af en sport gren, og med det mener jeg tilskud og sponsor. eSport er klar på at få noget økonomisk støtte af erhvervs delen i Danmark og af den politiske del af Danmark. Vi behøver ikke at tage helt til syd Korea for at se hvad eSport kan blive til. Vi kan kigge til vores nabo land Sverige, hvor der fra statens sige bruges mange økonomiske indsprøjtninger på eSport, det kan så også ses på deres talenter indenfor Counter strike 1,6, som er et af det mest spillene spil online og det spil der ses af flest mennesker verden over.

Jeg håber det her brev, giver os muligheden for at komme med vores erfaring inden for dansk eSport, da jeg personligt mener, at vi har noget at byde inde med.

Med venlig Hilsen

Ole Schmidt

6200 Aabenraa