Fra: Jens Sejer Andersen [mailto:[email protected]]
Sendt: 5. december 2007 14:17
Til: Finn Skriver Frandsen
Cc: [email protected]
Emne: Anmodning fra Play the Game om foretræde for Folketingets kulturudvalg

Kære Finn Skriver Frandsen

 

Tak for din venlige hjælp i telefonen forleden. Som aftalt sender jeg her en anmodning om at Play the Game kan få foretræde for Folketingets kulturudvalg på mødet den onsdag den 16. januar 2008. Inden da vil vi have kontaktet og orienteret så mange idrætspolitiske ordførere som muligt, men en kort begrundelse:

 

Play the Game er en selvejende institution stiftet af DIF, DGI og DFIF i samarbejde med Kulturministeriet og Det Internationale Journalistforbund. Formålet er at styrke idrættens etiske værdigrundlag og fremme demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i international idræt.

 

For nogle uger siden afholdt vi vores 5. Play the Game-konference i Reykjavik, hvor vi samlede knap 250 mediefolk, idrætsforskere og idrætsledere fra 38 lande. Deres reaktioner i en uafhængig evaluering spænder fra det godt tilfredse til det stærkt begejstrede. Samtidig har konferencen forstærket ønsket om et aktivt samspil fra flere sider, blandt andet fra WADA, en række engelske universiteter og Norges Idrettsforbund. To norske byer har meldt sig på banen som interesserede i at afholde Play the Game 2009.

 

Trods denne medvind står vi en lidt speciel situation. Ved årsskiftet udløber den fireårige forståelsesaftale mellem idrætten og ministeriet, og vi har pt. ikke et tilstrækkeligt økonomisk grundlag for det fremtidige arbejde. Både Kulturministeriet, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund har erklæret sig rede til at en ny fireårig periode, men vi er ikke i mål endnu.

 

Dels har de årlige bevillinger fra idrætten og Kulturministeriets tipsmidler på samlet 1,5 millioner kroner vist sig utilstrækkelige i den forløbne periode. Og dels har Danmarks Idræts-Forbund – efter først at have meddelt at man trak sig helt ud af arbejdet – nu sendt positive signaler om at støtte selve konferencedelen i fremtiden. Vi er glade for opblødningen i DIF’s holdning, men må konstatere at midlerne til den daglige drift nu er skrumpet yderligere ind. Dermed forsvinder vores mulighed for en stærk undervisnings- og oplysningsindsats imellem konferencerne samt projektsamarbejde med interessenter som de ovennævnte samt BBC World Service Trust, Transparency International, FN’s kontor for idræt for oplysning og fred med flere.

 

Vi ønsker en ny fireårig aftale på et økonomisk niveau (ca 3,8 millioner kroner) der kan give os ro til at arbejde for vores formål og ikke blot kæmpe for eksistensen. Derfor håber vi at vi kan komme på finansloven for 2008, gerne som del af en ny fire- eller femårig forståelsesaftale.

 

Den vedhæftede rapport sammenfatter vores resultater, visioner og forventninger, også udtrykt i tal og budgetter. Rapporten var udgangspunkt for en række samtaler med de idrætspolitiske ordførere hen over sommeren. Vi håber at den klare og brede opbakning vi mødte i den samtalerunde, kan fortsætte i det nye Folketing og udmøntes i et stærkere økonomisk grundlag under vores arbejde for at fremme danske demokratiske værdier i den internationale idrætsverden.

 

Bedste hilsner

 

Jens Sejer Andersen

Sekretariatschef

 

Click on the banner read about:

------------------------------------------

Jens Sejer Andersen

Director/Sekretariatschef, Play the Game

c/o Danish School of Journalism/

Danmarks Journalistshøjskole

Olof Palmes Allé 11

DK-8200 Aarhus N

Denmark

office +45 70 27 55 77

cell phone +45 20 71 07 01

home +45 75 83 80 82

[email protected]

www.playthegame.org