ATT. SIMON EMIL AMMITZBØLL

ATT.  KULTURUDVALGET

 

----- Original Message -----

From: Kirsten  <mailto:[email protected]> Lockenwitz

To: [email protected]

Sent: Tuesday, March 11, 2008 2:12 PM

Subject: Den Frie Udstillingsbygning må lukke

 

 

Kære Simon Emil Ammitzbøll.

Information d. 11.3.08 www.information.dk/156204   "Den Frie truet af lukning"

 

Årsagen er Kunstrådets omstrukturering af deres hårdt beskårne midler, således at det nu ikke længere er muligt for kunstnere at søge om tilskud til lokale-leje men kun til produktion.  Jeg ved ikke hvor man forestiller sig at denne produktion så kan vises - ingen kunstnere har råd til at betale over 200.000 kr. i leje for at udstille i 3 uger! 

 

Den Frie Udstillingsbygning. 

Denne historiske, fredede bygning som er tegnet for næsten 100 år siden af J.F.Willumsen, har været hjemsted for en række af landets frie kunstnersammenslutninger.  Hermed har nogle af vore fremmeste kunstnere mistet adgang til årligt at vise deres produktion uden kommercielle eller politiske hensyn. 

Tilbage er de kommercielle gallerier som ikke kan tage imod så mange hjemløse kunstnere og som skal have op til 50-60% i kommission.

 

Hvad er det der sker i disse år? - Under denne regering?? 

 

Er det kun friværdi, skattelettelser, forbrug, trends og underholdning der gælder?  Der tales så meget om kultur samtidig med at de kunstnere som er kulturens grundlag som jaget vildt må kæmpe for deres overlevelse og deres integritet.  Først var det Charlottenborg hvorfra en række kunstnersammenslutningerne reelt blev udelukket af den statsansatte svenske kurator.  Dernæst Dansk Folkepartis og Venstres angreb på Statens Kunstfonds livsvarige ydelser til landets bedste kunstnere.  Samtidig med en mistænkeliggørelse af kunstnerne.  Jeg henviser til egne indlæg på  www.radikale.net/kirsten-lockenwitz

 

Og nu forårsager de hårde nedskæringer i Kunstrådets bevillinger at Willumsens sagnomspundne Frie Udstillingsbygning må lukke.  Dermed ophører udstillingsmuligheder for de mange kunstnere som er hjemmehørende der.  Den Frie Udstillingsbygning er det sidste kunstnerstyrede udstillingssted i Danmark - og er nu ved at drage sit sidste suk!

 

Jeg har forgæves søgt efter en officiel radikal stemme i debatten omkring de livsvarige ydelser.  Nu håber jeg denne seneste offensiv imod vort fag og mod landets kultur vil bringe de radikale på banen.

 

Venlige hilsner og iøvrigt med stor respekt

 

Kirsten Lockenwitz

billedhugger