Kulturudvalget

 

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere

29. november 2007

 

Velkommen til Kulturudvalget - KUU

-          S. 1 – 6:   En guide til Kulturudvalgets arbejde

-          S. 7:        Oversigt over Kulturudvalgets medlemmer

-          S. 8 – 23: Litteraturoversigt for kulturomrÃ¥det, bøger, tidsskrifter og databaser

 

Kulturudvalget holder normalt møde onsdage kl. 10.30 i værelse S-092.

 

Udvalget bistås af:

Udvalgssekretær Finn Skriver Frandsen, tlf. 33 37 55 23 (e-mail: [email protected]) og

Udvalgsassistent Gitte Ravn Jensen, tlf. 33 37 55 33. (e-mail: gitte.jensen.dk)

Sekretariatet har kontor på 1. sal i L-bygningen (adgang via Provianthuset).

 

Kulturudvalget er et af Folketingets stående udvalg og har 17 medlemmer og 11 stedfortrædere. Udvalget nedsættes ved begyndelsen af hver folketingssamling, jf. Folketingets forretningsorden § 7, stk. 1. Medlemmer og stedfortrædere deltager på lige fod i det daglige udvalgsarbejde. Dog har kun medlemmer ret til at komme med indstillinger i betænkninger og til at træffe formelle beslutninger i et udvalgsmøde.

 

Sekretariatet rådgiver formanden og udvalgets medlemmer om tilrettelæggelsen og gennemførelsen af udvalgsarbejdet, herunder udarbejdelse af betænkninger og beretninger. Sekretariatet forbereder sammen med formanden møder, konferencer, høringer, besøg, rejser m.v. og bistår eventuelt formanden med taleudkast. Udvalgets medlemmer kan få bistand til afklaring eller udarbejdelse af udvalgsspørgsmål, samrådsspørgsmål, bidrag til betænkninger og beretninger, ændringsforslag eller til udarbejdelse af lov- eller beslutningsforslag.

 


Sagsområder

I et bilag til Folketingets forretningsorden er det fastlagt, at Kulturudvalget behandler sager inden for sagsområderne: Kulturelle og kunstneriske anliggender, herunder biblioteker, museer, teatre, film, radio, fjernsyn, bygningsfredning, kulturmiljø og fortidsminder m.v., idræt m.v., samt ophavsret. m.v.

 

Ressortministerier

Kulturministeriet er udvalgets politiske ressortministerium. Kulturministeriet består af det centrale departement samt 4 styrelser: Biblioteksstyrelsen, Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen samt Kulturministeriets Administrationscenter.

Desuden er der fire institutioner med styrelseslignende karakter: Det Danske Filminstitut, Statens Arkiver (Rigsarkivet og Landsarkiverne mv.), Mediesekretariatet samt Medierådet for Børn.

 

Dertil kommer 33 statslige kultur- og uddannelsesinstitutioner bl.a.: Det Kongelige Teater og Kapel, arkitektskoler, musikkonservatorier og billedkunstskoler, biblioteksskole, designskoler, filmskole og teaterskole m.v.,  Det kgl. Bibliotek, Statsbiblioteket og Statens Avissamling i Århus, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Dansk Sprognævn, Statens Kunstfond og Kunstrådet.

Endvidere er der en række delvist statsfinansierede selvejende institutioner, f.eks. Landsdelsscenerne, Den Jyske Opera og Hovedstadens Teater, Landsdelsorkestrene samt f.eks. Anti Doping Danmark, KODA m.v.

 

Finanslovens § 21

I f.eks. Forslag til Finanslov for finansåret 2008, Anmærkninger, er der under § 21 (s. 1794 – 2072) en meget detaljeret gennemgang af departementets, styrelsernes, institutionernes og særlige programmers økonomiske og lovgivningsmæssige grundlag. Dermed giver Finansloven også et meget klart indblik i ministeriets meget omfattende opgaver.

 

Organisationer

Der er mange organisationer, der er interesseret i pÃ¥virkning af lovgivningen m.v. inden for udvalgets sagsomrÃ¥de. Her kan bl.a. nævnes: Danmarks Idræts Forbund (DIF), Danske Dagblades Forening, Producentforeningen (film), Dansk Journalistforbund, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Forfatterforening, Dansk Musiker Forbund og Akademisk Arkitektforening.

 

Mødeindkaldelser

Første udgave af den gule mødeindkaldelse med dagsorden vil normalt blive omdelt fredag i ugen før et møde afholdes. Dagsordenen indeholder henvisninger til de relevante bilag. Herudover kan dagsordenen indeholde praktiske oplysninger om f.eks. andre planlagte møder i udvalgsregi. Man kan tegne et abonnement på mødeindkaldelserne, således at man får de nye dagsordener pr. e-mail. Det gør man på Nettingets forside: ”Vælg abonnementer”.

 

De fleste møder holdes i uger, hvor der er møder i salen. I de mødefri perioder og i ferieperioder kan der holdes møder, hvis udvalget beslutter det. De fleste møder er lukkede, men udvalget kan også holde åbne møder, f.eks. åbne samråd. Udvalgssekretæren laver efter hvert møde et internt beslutningsresumé, som sendes elektronisk til udvalgets medlemmer og stedfortrædere.

 

Udvalgets aktivitet i folketingsåret 2006-07

I folketingsåret 2006-07 holdt udvalget 22 møder. Der blev afholdt 40 samråd, hvoraf 33 var åbne samråd om bl.a. Danmarks Radios økonomi, EU-rådsmøde kultur, Bagsværd Sø som internationalt rostadion, Bevaringsværdige bygninger/bygningskomplekser, TV 2’s samarbejde med MTG osv. Udvalget behandlede  6 lovforslag og 4 beslutningsforslag, og der blev afgivet en beretning af udvalget (Beretning nr. 2 om bygningsbevaringsindsatsen i Danmark afgivet den 21/2-07). Udvalget stillede 150 spørgsmål til forskellige ministre, hovedsagelig til kulturministeren. Desuden fik 19 deputationer foretræde for udvalget. I alt blev der omdelt 686 dokumenter i Kulturudvalget.

 

Udvalget holdt i maj måned 2007 tre høringer om Dansk Sprog, om Bygherrefinansierede udgravninger og om En kunsthal i København. I 2007 var udvalget på en 4-dages studietur til Færøerne, hvor man besøgte en række færøske kulturinstitutioner en 4 dages rejse til Cannes-festivalen, hvor man havde en lang række filmpolitikmøder med embedsmænd og politikere fra Danmark og andre lande og fra Europa-Parlamentet.

 

 

Udvalgsmedlemmers instrumenter i udvalgsarbejdet generelt

Nedenfor gennemgås nogle af de redskaber, et udvalgsmedlem har i den politiske proces, der udfoldes i udvalget.

 

Udvalgsmedlemmer kan stille spørgsmål om alle forhold, der vedrører udvalgets sagsområder, herunder om lovforslag eller beslutningsforslag, der behandles i udvalget. Udvalget kan i den forbindelse også kalde ressortministeren og/eller en anden minister i samråd. Samrådet kan afholdes som et åbent samråd, hvis minimum 3 medlemmer af udvalget ønsker dette. Derudover kan udvalget f.eks. bede ministeren om en teknisk gennemgang af et lovforslag, afholde høringer og temamøder om udvalgte emner samt foretage studieture i Danmark og i udlandet. Udvalget får årligt stillet 209.000 kr. til rådighed for udenlandske studieture, herunder deltagelse i møder og konferencer i udlandet.

 

Udvalgsmedlemmers redskaber ved behandling af lov- og beslutningsforslag

I statsministerens åbningstale ved folketingssamlingens start vil der normalt i den skriftlige del til talen – lovprogrammet – være en oversigt over de lovforslag, som regeringen planlægger at fremsætte i løbet af samlingen. Udvalgssekretariatet laver en særlig oversigt over den del af lovprogrammet, der vedrører Kulturudvalget.

 

I forbindelse med udarbejdelsen af et lovforslag har ministerierne ofte indhentet udtalelser om dette fra interesseorganisationer m.fl. (høringssvar). Samtidig med fremsættelsen af lovforslaget modtager udvalget som hovedregel kopi af svarene samt et høringsnotat, der typisk redegør for ressortministerens holdning til høringssvarerne og for, hvilke ændringer høringssvarene har givet anledning til.

 

Når et forslag efter 1. behandling er henvist til udvalget, sættes det på dagsordenen til det førstkommende udvalgsmøde. På dette møde fastlægger udvalget efter udkast fra sekretariatet en tidsplan for behandlingen af forslaget, herunder frister for at stille spørgsmål til ministeren og frist for udvalgets afgivelse af betænkning over forslaget.

 

Hvis et forslag skal færdigbehandles, skal der inden 2. behandling afgives en betænkning over forslaget, som udvalgssekretariatet udarbejder udkast til. Her hjælper udvalgssekretæren f.eks. med teknisk bistand til at stille ændringsforslag.

 

Mens forslaget er til behandling i udvalget, vil forslaget blive sat på dagsordenen for udvalgets møder med henblik på gennemgang af besvarelser af udvalgets spørgsmål, modtagelse af deputationer m.v. Relevante dokumenthenvisninger vil fremgå af dagsordenen.

 

Når udvalget modtager skriftlige henvendelser vedrørende et forslag, stiller udvalgssekretariatet automatisk et spørgsmål til den relevante minister for at få ministerens kommentar til henvendelsen. Når der kommer svar på spørgsmålet, sender sekretariatet en kopi af svaret til den, der har sendt henvendelsen. Henvendelsen, spørgsmålet og svaret omdeles til udvalget.

 

Udvalget afslutter behandlingen af lovforslag med en betænkning, hvor de enkelte partiers stilling til forslaget og eventuelle ændringsforslag fremgår. Et forslag kan tages tilbage eller stilles i bero, eller man kan afslutte et ikkefærdigbehandlet forslag med en beretning. Udvalgssekretariatet udarbejder udkast til sådanne beretninger for udvalget.

 

I vedhæftede bilag A er en beskrivelse af nogle supplerende redskaber, der kan være relevante under lovforslags og beslutningsforslags behandling.

 

Udvalgsdokumenter

Der er i udvalget to hovedkategorier af materiale, nemlig dokumenter vedrørende forslag (lovforslag og beslutningsforslag) og dokumenter vedrørende udvalgets almindelige kontrol med regeringen, dvs. dokumenter på alm. del. Dokumenterne er endvidere opdelt i 3 underkategorier: Bilag, spørgsmål/svar og samrådsspørgsmål. Dokumenterne er altid knyttet til en bestemt folketingssamling, hvor indeværende samling kaldes: 2007-08, 2. samling.

 

Abonnement og søgning. Det er endvidere muligt at tegne abonnement på dokumenter, dagsordener m.v. på Nettingets forside. Det bemærkes, at udvalgenes offentlige bilag er tilgængelige for offentligheden på Folketingets netsted (www.ft.dk) 24 timer efter bilagsomdelingen på Christiansborg.

 

Medlemmerne af Folketinget har dog mulighed for at se dokumenterne på den interne version af Folketingets netsted, der kaldes Intraen, og som findes via Nettingets forside.

 

EU-procedure

Halvårsoversigt. Udvalget modtager en halvårlig oversigt fra ministeren vedrørende væsentlige EU-sager, der for tiden og i den kommende tid er under behandling i Rådet. Når halvårsoversigten er modtaget af udvalget, sættes den normalt på udvalgets dagsorden.

 

Foreløbigt subsidiaritetsnotat. Senest 2 uger efter Europa-Kommissionens oversendelse af et væsentligt lovgivningsforslag til Rådet og til Europa-Parlamentet (EP) skal regeringen oversende et notat til udvalget, som redegør for forslagets eventuelle konflikter med nærhedsprincippet (subsidiaritet).

 

Grundnotater. Udvalget modtager grundnotater fra ministeren på alle nye EU-lovgivningsforslag (direktivforslag og forordningsforslag) senest, når regeringen begynder at binde sig til holdninger i Rådets arbejdsgrupper, dog altid senest 4 uger efter forslagets oversendelse fra Kommissionen til Rådet. Resumeer af høringssvar fra interesseorganisationer og andre høringsparter oversendes, så snart de foreligger.

 

Grøn- og hvidbøger. Udvalget modtager en række rapporter, grønbøger og hvidbøger, som udvalget evt. kan tage stilling til. Således afgiver Kulturudvalget hvert år nogle enkelte indstillinger til høringssvar, som sendes via Europaudvalget til Kommissionen.

 

Samlenotat. Udvalget modtager forud for et rådsmøde et samlenotat om de sager, der er på dagsordenen for rådsmødet. Med udgangspunkt i samlenotatet afholder udvalget typisk et samråd med ministeren i samme uge, som denne forelægger rådsmødedagsorden og eventuelle mandatforslag for Europaudvalget.

 

Referater og redegørelser. Udvalget får efterfølgende oversendt ministerens talepapir, og efter rådsmødet regeringens referat af ministerrådsmødet. Der er endvidere mulighed for at få Ministerrådets eget referat af rådsmødet, hvis udvalget er interesseret.

 

EU-noter. Folketingets EU-konsulent udarbejder i samarbejde med udvalgssekretæren udredninger, analyser og oversigter vedrørende udvalgte EU-emner.

 

 

 

EU-institutioner af særlig interesse for Kulturudvalget

Medlemslandenes fagministre mødes på rådssamlinger. Udvalget følger især rådssamlingerne i Rådet for kulturministre.

 

Internationale organisationer og konferencer af særlig interesse for udvalget

Kulturudvalget følger også internationale organisationer udover EU, f.eks. Nordisk Råd.

 

Deltagelse i konferencer og høringer m.v.

Kulturudvalget modtager en række invitationer til at deltage i høringer og konferencer. Når udvalget modtager en invitation, hvor deltagelse er gratis, omdeles denne, og de enkelte medlemmer tilmelder sig direkte til arrangøren. Hvis der er tale om et arrangement, hvor der opkræves deltagerbetaling, kan udvalget på et udvalgsmøde beslutte at betale for eventuel deltagelse i arrangementet. I så fald sker tilmelding til arrangementet via sekretariatet på en tilmeldingsblanket, som vil blive vedhæftet den pågældende invitation.

 

Yderligere information

For spørgsmål, råd og vejledning kan udvalgsmedlemmet altid kontakte udvalgssekretæren, og en del oplysninger kan også findes på Folketingets netsted www.ft.dk

 

HÃ¥ndbog i folketingsarbejdet, 2005

søg: Nettinget / Ft.dk Om> / Grundlaget for folkestyret / Håndbog i folketingsarbejdet

 

Kvalitetshåndbogen, der indeholder en række forretningsgange, bl.a. udvalgsbetjeningen:

søg: Nettinget / Vejledninger / Kvalitetshåndbogen / Udvalgsbetjening

 

Baggrundsmateriale om alm. del og forslag samt links til ministerier, der har relation til Kulturudvalget:

søg: Nettinget / Links og baser / Linksamling / Ministerier

søg: Nettinget / Udvalg og delegationer / Udvalg / Kulturudvalget

 

EU links:

søg: Nettinget / EU-Oplysningen

 

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er fællesbase for bibliotekerne. Søg også i Folketingets Biblioteks egen samling via intraen. Se i øvrigt det efterstående bilag om nyere kulturlitteratur i Folketingets Bibliotek.

 

Finanslovens § 21

Finansloven og finanslovforslaget er en vigtig nøgle til Kulturministeriets arbejdsområder og institutionelle opbygning, økonomi  og lovgivningsmæssige grundlag


Bilag A

 

 

Nogle supplerende instrumenter i behandlingen af forslag

Nedenfor er en beskrivelse af redskaber, der kan være relevante under behandling af lovforslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUU – Litteraturliste

Folketingets Bibliotek/Bibliotekar Laura Clemmensen

November 2007

 

 

Udvalgt litteratur vedr. arbejdet i Kulturudvalget

 

Udvalgets sagsområder

Kulturelle og kunstneriske anliggender, herunder biblioteker, museer,

teater, film, radio, tv, idræt, ophavsret, bygningsfredning, kulturmiljø og fortidsminder m.v.

 

Introduktion

Listen henviser til materialer indgået i Folketingets Bibliotek.

 

Folketingets Biblioteks egen database findes på Nettinget.ft.dk enten på forsiden øverst midt for eller under menupunktet >Links og baser. I biblioteksbasen kan man søge og bestille bibliotekets materialer. Det drejer sig både om bøger, tidsskrifter, elektronisk materiale, film, artikler mm. Fra basen kan man bestille materialerne ved at klikke på ”Bestil” i den enkelte post. Materialerne vil derefter blive sendt med intern post.

 

Det er muligt løbende at se de nyeste materialer på Kulturudvalget område i biblioteksbasen ved at klikke på >Nyheder >Emneopdelte nyheder.

 

Ønsker man at søge yderligere materialer kan man bl.a. søge videre i den nationale biblioteksbase Bibliotek.dk. Her er det muligt at søge og bestille materialer fra andre biblioteker. For at bestille i Bibliotek.dk skal man vælge hvilket bibliotek, man vil bestille igennem. Interne lånere kan vælge at bestille til Folketingets Bibliotek og dermed få det leveret internt.

 

Under menupunktet >Links og baser på Nettinget findes også bibliotekets linksamling med links til f.eks. Karnov og Infomedia.

 

Biblioteket tilbyder individuelle introduktioner til biblioteket eller f.eks. til en specifik database.

 

Folketingets Bibliotek hjælper altid gerne med bestillinger eller med at søge efter materialer. Kontakt os pÃ¥ lokal nr. 3499 eller e-mail [email protected].

 

 

Hjælp til ordførertaler

 

Hver uge udarbejder biblioteket baggrundsmateriale til alle lov- og beslutningsforslag samt redegørelser og forespørgsler. Baggrundsmaterialet er elektronisk og udformet som en ”linkpakke” skræddersyet til den enkelte debat. Dette materiale findes på Nettinget.ft.dk.

 

 



Kulturpolitik generelt

 

Aftale mellem regeringen (V og K) og S, DF, RV og SF om styrkelse af kultur- og oplevelsesøkonomi i Danmark. - [Kbh.] : Økonomi- og erhversministeriet, 2007. - 3 sider

70 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/EM/2007/KulturOplevelsesoekonomi.pdf

 

Clausen, Egon

Den skadelige kanon : en pamflet

Kbh. : Tiderne Skifter, 2005. - 103 sider

37.8

 

Danskernes kultur- og fritidsaktiviteter 2004 : med udviklingslinjer tilbage til 1964 / af Trine Bille ... et al.

Kbh. : AKF, 2005. - 437 sider : ill.

30.12.

 

Engberg, Jens

Magten og kulturen: dansk kulturpolitik 1750-1900.

[Kbh.] : Gad, 2005. - 3 bind : ill.

37.8

 

Fihl Jeppesen, Mia

Kulturen, kunsten og kronerne : kulturpolitik

i Danmark 1961-2001

[Kbh.] : Akademisk, 2002. - 153 sider : ill.

37.8

 

Himmelstrup, Kristian

Kulturens former og institutioner : grundbog

i kulturformidling

Kbh. : Hans Reitzel, 2004. – 254 sider

37.8

 

Kulturel mangfoldighed set i forhold til Kunstrådet: inspirationsrapport / Trevor Davies. - Kbh. : Kunstrådet, 2007. - 93 sider

70 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2007/KulturelMangfoldighed.pdf

 

Kulturkanon

Kbh. : Kulturministeriet, 2006. – 79 sider : ill.

(Kulturkontakten)

70.96 (R 3300)

 

Kulturkanon

Kbh. : Politiken, 2006

253 sider : ill.

70.96

 

Kulturkanon / udarbejdet af Karina Søby Madsen
I: Faktalink [online]. 23. marts 2006

70.96. Online analyse

Elektronisk adgang her:

http://www.faktalink.dk/publish.php?linknavn=kult

 

Kulturpolitikkens sigtelinjer

Kbh. : Kulturministeriet, 2004. - 15 sider : ill.

37.8

 

Kunst af lyst / Bente Schindel (red.)

Kbh. : Kulturelle Samråd i Danmark, 2005. - 125 sider

37.8

 

Samspillet mellem private fonde og den offentlige

kulturpolitik

Kbh. : Kulturministeriet, 2004

25 sider, bilag (25 sider) : ill.

37.8

 

Statens Kunstfond 1964-2004 / redigeret af Peter Schepelern og Vibeke Jakobsen. - [Kbh.] : Statens Kunstfond, 2006. - 304 sider : ill. i farver

70.6

 

Strategi for kultur i hele landet

Kbh. : Kulturministeriet, 2006. - 17 sider : ill.

70

 

Serier:

 

Kulturministeriet

Kulturpengene : offentlige udgifter til kultur

1995-

Fra 2003 kun i elektronisk form:

http://www.kum.dk/

 

Internet:


Statistikbanken : Uddannelse og Kultur
Danmarks Statistiks online statistikdatabase, hvor du kan generere din egen statistik. Vælg menupunktet ”Uddannelse og Kultur”
Elektronisk adgang her:
http://www.statistikbanken.dk

 

 

Børnekultur

 

Børnekultur i hele landet : handlingsplan for 2006-2007: statusrapport for 2005 / tekst og redaktion: Jan Helmer-Petersen ... et al.

Kbh. : Børnekulturens Netværk, 2006. - 51 sider : ill.

30.1662

 

Når børn møder kultur : en antologi om formidling i børnehøjde / Hanne Larsen ... [et al.]

Kbh. : Børnekulturens Netværk, 2006. - 58 sider : ill.

70

 

Tal om børnekultur : en statistik om børn, kultur og                          fritid  / Trine Bille og Erik Wulff

Kbh. : AKF, 2006. - 130 sider : ill.

30.1662

 

 

Biblioteker, museer og kulturarv

 

Det innovative bibliotek : en strategisk partner i

svaret på globaliseringens udfordringer

Kbh. : Mandag Morgen, 2006. - 66 sider : ill.

02.1 (Server)

Elektronisk adgang her: http://ftbib/dok/KUM/2006/InnovativeBibliotek.pdf

 

Svane-Mikkelsen, Jørgen

Biblioteker i Danmark

Kbh. : Danmarks Biblioteksskole, 1999. - 79 sider

02.1

 

Udredning om bevaring af kulturarven
Kbh. : Kulturministeriet, 2003. - 276 sider

06.1 (R 3122 )

 

Udredning om museernes formidling
Kbh. : Kulturministeriet, 2006. – 126 sider : ill.

06.1 (R 3327)

Elektronisk adgang her: http://ftbib/dok/KUM/2006/Museer_formidling.pdf

 

Serier:

 

Beretning / Kulturværdiudvalget
Findes på internet:

http://www.kulturvaerdier.dk/

 

Biblioteksstyrelsen

Folke- og forskningsbiblioteksstatistik

2004-

 

 

Teater og musik

 

Betænkning om teaterstøtte i Danmark : afgivet af
Teaterudvalget

Kbh. : Kulturministeriet, 1999. – 166 sider : ill.

(Betænkning 1373)

77 (R 2851)

 

Engberg, Jens

Til hver mands nytte : Det Kongelige Teaters

historie 1722-1995

Kbh. : Frydenlund, 1995. - 2 bind

77.096

 

De københavnske teatres økonomiske effekt: analyse / Lise Lyck ... [et al.]. - Kbh. : Dansk Skuespillerforbund, 2007. - 34 sider : ill.

77.096 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/diverse/2007/deKoebenhavnskeTeatresOekonomiske.pdf

 

Liv i musikken : Kulturministeriets musikhandlingsplan 2004-2007

Kbh. : Kulturministeriet, 2003. - 4 sider : ill.

78.06 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2004/Livimusikken.pdf

 

Musikkarenstid: rapport. - Kbh. : Biblioteksstyrelsen, 2006. - 7 sider

02.19 ( Server  )

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/Musikkarenstid.pdf

 

Musikkens amatører bør behandles professionelt :                          rapport om amatørmusiklivets vilkår i Danmark

Kbh. : Statens Musikråd, 2002. - 200 sider : ill.

78.06 (R 3074)

 

Musiktilskud : en undersøgelse af forvaltningen af                           tilskud på musikområdet

Kbh. : Kulturministeriet, 2000. - 183 sider : ill.

78.06 (R 2938)

 

Oplevelsesøkonomi : produktion, forbrug, kultur / Jørgen Ole Bærenholdt og Jon Sundbo (red.). - Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2007. - 345 sider

30.12

 

Regionalteatre : forslag til en kvalitetssikring og                        nyorganisering af egnsteatrene : rapport fra en                           arbejdsgruppe nedsat af kulturministeren

Kbh. : Kunststyrelsen, 2006. - 19 sider

77.096 (R 3323)

 

Undersøgelse af det frivillige kulturelle område.

Kbh. : Kulturministeriet, 2006. - 150 sider : ill.

70 ( R 3326)

Også elektronisk her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/Frivillige.pdf

 

Serier:

 

Det Kongelige Teater

Ã…rsberetning

Opbevares 5 år

 

 

Film og medier

 

100 års dansk film / redigeret af Peter Schepelern

Kbh. : Rosinante, 2001

445 sider : ill.

77.696 (Læs)

 

Analyse af økonomien i danske spillefilm 1999-2005

[Kbh.] : Det Danske Filminstitut, 2006. - 26 sider : ill.

77.6 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/OkonomiFilm.pdf

 

Beretning om DR og TV 2s produktivitet og public

service-virksomhed : beretning fra rigsrevisor fremsendt til Folketinget i henhold til § 18, stk. 1, i lov om

revision af statens regnskaber m.m.

Kbh. : Statsrevisoratet, 2000. - 72 sider : ill.

(Folketinget. De af Folketinget valgte statsrevisorer. Beretning om… ; 1999, 15)

37.846 (Monoserie)

 

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag mediaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007: retningslinier for udbud af digitalt tv mv.. - Kbh. : Kulturministeriet, 2007. - 6 sider

07.2 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2007/UdbudDigitalTv.pdf

 

- Ændringer i forhold til beslutningspapir af 11. juni 2007 om retningslinier for udbud af digitalt tv mv. - tiltrådt af partiernes bag medieaftale 2007-2010 d. 4. oktober 2007. - Kbh. : Kulturministeriet, 2007. - 3 sider

 

Dansk tv's historie / Stig Hjarvard (red.). - Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2006. - 373 sider : ill. & 1 dvd

07.49

 

DR 1925-2000

Kbh. : Danmarks Radio, 2000. - 39 sider : ill.

37.82

 

DR og TV2 - i folkets tjeneste?: public service - medier og demokrati / Martin B. Carstensen, Flemming Svith og Per Mouritsen (red.).

Ã…rhus : Ajour, 2007. - 246 sider

07.2

 

Effektevaluering af filmaftalen 2003-2006

[Kbh.] : Det Danske Filminstitut, 2006. - 21 sider : ill.

77.6 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/EffektFilmaftalen.pdf

 

Filmaftale 2007-2010.

[Kbh.] : Kulturministeriet, 2006. - 7 sider

77.6

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/Filmaftale.pdf

 

Foranalyse vedrørende privatisering af TV 2/Danmark

Kbh. : Danske Bank, 2003. - 161 sider : ill.

37.846

 

Forskning i mediepolitik - mediepolitisk forskning /

Hanne Bruun, Kirsten Frandsen, Per Jauert (red.)

Ã…rhus : Modtryk, 2004. - 150 sider

37.8

 

Den indre vagthund: en form for selvjustits i medierne: studie af medieombudsmænd. - [Århus] : UPDATE, 2007. - 90 sider

07.1

Elektronisk adgang her: http://ftbib/dok/Diverse/2007/DenIndreVagthund.pdf

 

Licens eller skat : rapport fra arbejdsgruppen om den

fremtidige finansiering af DR og TV 2 (regionerne)

Kbh. : Kulturministeriet, 2004. - 48 sider : ill.

37.84 (R 3193a)

 

Mediepolitisk aftale for 2007-2010

Kbh. : Kulturministeret, 2006. - 11 sider

07.2 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/Medieaftale.pdf

 

Nye mål : udfordringer og perspektiver for

dansk film 2007-2010

[Kbh.] : Det Danske Filminstitut, 2006. - 60 sider : ill.

77.6 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/NyeMaal.pdf

 

Radio- og tv-lovgivning / Lars M. Banke,

Maiken Michelsen, Pernille Rahbek

Kbh. : Thomson/GadJura, 2004. - 402 sider

37.82

 

Redegørelse vedrørende omdannelse af TV2/Danmark til aktieselskab : dateret 20. februar 2003 rapport

Kbh. : PricewaterhouseCoopers, 2003. - 14 blade

37.846

 

Sandfeld Jakobsen, Søren

Lærebog i elektronisk medieret

Kbh. : Jurist- og Økonomforbundet, 2006

XV, 304 sider

34

 

TV 2 på skærmen : analyser af TV 2's

programvirksomhed

Kbh. : Samfundslitteratur, 2000. - 265 sider : ill.

37.846

 

Udbud af digitalt TV: Rapport fra embedsmandsudvalget under Kulturministeriet.

Kbh. : Kulturministeriet, 2007. - 108 sider : ill.

07.4 (R 3382)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2007/UdbudDigitaltTV.pdf

 

Serier:

 

Danmarks Radio

Public-service redegørelse

Opbevares 5 år

 

Danmarks Radio

Ã…rsrapport

Opbevares 5 år

 

Medierådet for Børn og Unge

Ã…rsberetning

Opbevares 5 år

 

TV 2/Danmark

Public-service beretning

Opbevares 5 år

 

Internet:

 

Det Danske Filminstitut
Hjemmeside med bl.a. statistik

Elektronisk adgang her:
http://www.dfi.dk/talogstatistik/tal.htm

 

Mediestatistikbanken
Mediesekretariatet
Hjemmeside med statistik over de elektroniske medier i Danmark

Elektronisk adgang her:

http://mediesekretariatet.statistikbank.dk

 

 

Idræt

 

Bonde, Hans

Fodbold med fjenden: dansk idræt under hagekorset / under medvirken af Martin Frei.

Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2006. - 500 sider (University of Southern Denmark studies in history and social sciences ; 329)

79.609

 

Da eliteidrætten blev stueren : eliteidræt og

idrætspolitik i Danmark / Ivan Løvstrup og

Jørn Hansen

Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2002 190 sider. - (Idræt - krop - sundhed ; 6)

79.6

 

Dansk eliteidræt : udvikling og fremtidsperspektiver

Kbh. : Kulturministeriet, 2003. - 101 sider : ill.

79.6 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KM/2003/Eliteidraet.pdf

 

Dansk idrætspolitik mellem frivillighed og

statslig styring / Bjarne Ibsen og Henning Eichberg

Kbh. : Idrættens Analyseinstitut, 2006. - 48 sider

79.6 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/Diverse/2006/Idraetspolitik.pdf

 

Doping / udarbejdet af Signe Ravn

I: Faktalink [online]. 26. september 2007

79.6 (Online analyse)

Elektronisk adgang her:

http://www.faktalink.dk/publish.php?linknavn=dope


Doping i Danmark : en hvidbog

Kbh. : Kulturministeriet, 1999. - 237 sider : ill.

(Kulturprofilen)

79.601 (R 2885)

 

Eliteidrættens kanon

Kbh. : Team Danmark, Kulturministeriet, 2005

27 sider : ill.

79.6 (R 3299)

 

Halgreen, Lars

Sportsret : EU-retlige og kontraktmæssige aspekter ved

sportsudøvelse i Danmark

Kbh. : Thomson/GadJura, 2000. - 303 sider

79.6

 

Handlingsplan for at trække store idrætsbegivenheder til Danmark.

Kbh : Kulturministeriet, 2007. - 19 sider

79.6 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2007/Idraetsbegivenheder.pdf

 

Hansen, Jørn

Ringene samles : en fortælling om den

olympiske bevægelse

Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2004

158 sider : ill. (University of Southern Denmark studies in history and social sciences ; 286)

79.609

 

København OL - samfunnsøkonomisk lønnsomt eller

ikke? / Harry Arne Solberg

S.l. : Idan, 2006. – 26 sider

79.606 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/KbhOl.pdf

 

Lerborg, Leon

Eliteidrætten i Danmark : en sammenfatning

Kbh. : Danmarks Idræts-Forbund, 2002. - 56 sider : ill.

79.6


OL til Danmark : potentialer og barrierer

Kbh. : Kulturministeriet, 2006. - 178 sider : ill.

79.606 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/OlDk.pdf

 

Som ringe i vand : en antologi i anledning af Danmarks                           Olympiske Komités 100-års jubilæum / redaktion: Morten Mølholm Hansen og Else Trangbæk

Brøndby : Danmarks Idræts-Forbund, 2005

100 sider : ill.

79.609

 

Støtten til eliteidræt i Danmark / udarbejdet

af Leon Lerborg

Kbh. : Danmarks Idræts-Forbund, 2002

115 sider : ill.

79.6

 

Serier:

 

TeamDanmark

Ã…rsrapport

Findes på internet:

http://www.teamdanmark.dk/

 

 

Ophavsret

 

Bender, Hanne

Hvad må jeg? : en håndbog om ophavsret

Kbh. : Dansk IT, 2003. - 154 sider : ill.

34.57

 

Digitale rettigheder i informationssamfundet :

muligheder og udfordringer for borgernes

adgang til information

Kbh. : Teknologirådet, 2005. - 45 sider

(Teknologirådets rapporter ; 2005, 9)

34.57


God citatskik og plagiat i tekster vejledende

retningslinjer

Kbh. : Kulturministeriet, 2006. – 20 sider

34.57 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/GodCitatskik.pdf

 

Gravesen, Finn

Hvem ejer musikken? : en bog om musik og ophavsret

Kbh. : Kulturministeriet, 2006. - 79 sider : ill.

34.57

 

Karnøe, Lars

IPR håndbogen beskyttelse af kunst, teknik,

design og kendetegn

Kbh. : Thompson, 2005. - 327 sider

34.57 (Læs)

 

Koktvedgaard, Mogens

Lærebog i immaterialret ophavsret, patentret,

brugsmodelret, designret, varemærkeret

7. reviderede udgave / ved Jens Schovsbo

Kbh. : Jurist- og Økonomforbundet, 2005. - 491 sider

34.57

 

Kortlægning af den danske ophavsretsøkonomi :

rapport 2006

[Kbh.] : Copenhagen Business School, [2006]

64 sider : ill

34.57 (Server)

Elektronisk adgang her:

http://ftbib/dok/KUM/2006/Ophavsretsoekonomi.pdf

 

Musik och film på internet: hot eller möjlighet?. Stockholm : Fritzes, 2007. - 379 sider : ill.. - (Ds ; 2007:29)

34.57

 

Rosenmeier, Morten

Ophavsret for begyndere: en bog til ikke-jurister.

Kbh. : Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007. - 264 sider

34.57


Riis, Thomas

Enerettigheder og vederlagsrettigheder håndhævelse af

immaterialrettigheder i økonomisk perspektiv

Kbh. : Jurist- og Økonomforbundet, 2005

XVI, 606 sider

34.57

 

Schønning, Peter

Ophavsretsloven med kommentarer

3. udgave. - Kbh. : Thomson/GadJura, 2003

796 sider

34.66 Ophavsret

 

Skovbo, Eva Aaen

Erstatning for ophavsretlige krænkelser

Kbh. : Thomson, 2005. - 443 sider

34.57

 

 

Bygningsfredning og kulturmiljø

 

Arkitekturnation Danmark: rammer for liv - rammer for vækst.

[Kbh.] : Kulturministeriet, 2007. - 54 sider : ill.

71.01

 

Fleischer, Jens

Arkitekturleksikon. Kbh. : Nyt Nordisk Forlag, 2007. - 458 sider : ill.

71 (Læs)

 

Fredede og bevaringsværdige bygninger : rapport fra det tværministerielle embedsmandsudvalg om de fredede og bevaringsværdige bygninger

Kbh. : Miljø- og Energiministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, 1996. – 107 sider : ill.

71.01 (R 2585a)

 

Industri, industri - 25 stk. dansk kulturarv / af Caspar Jørgensen m.fl.. Kbh. : Gad, 2007. - 207 sider : ill.

 

Kulturarv : en værdifuld ressource for kommunernes

udvikling : en analyse af danskernes holdninger til

kulturarv

Kbh. : Kulturarvsstyrelsen, 2005. – 60 sider : ill.

71.01 (Server)

 

Kulturmiljøforvaltningen i Danmark, Norge og

Sverige : sammenligning af virkemidler i de tre

lande / af Allan C. Zinn

I: Bol og by, 2000, nr. 1, side 99-116

50.25 (Analyse)

 

Rapport fra det tværministerielle udvalg om den

statslige politik for den faste kulturarv

Kbh. : Kulturministeriet, 2002. - 80 sider : ill.

71.01 (R 3102)


Bibliotekets tidsskrifter på Kulturudvalgets område

 

 

 


Arkitekten

Kbh. : Arkitektens Forlag, Danske Arkitekters Landsforbund/Akademisk Arkitektforening

15 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Bibliotekspressen

Kbh.: Bibliotekarforbundet

22 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Bogens verden : tidsskrift for kultur og litteratur

Kbh. : Danmarks Biblioteksforening

6 numre årligt

Haves fra 1991

 

Bogmarkedet

Kbh. : Det danske bogmarked

25 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Byplan

Kbh. : Arkitektens Forlag

6 numre årligt

Haves fra 1991

 

Danmarks biblioteker

Kbh. : Danmarks Biblioteksforening

8 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Dansk biblioteksforskning : tidsskrift for informations- og kulturformidling

Aalborg : Danmarks Biblioteksskole, Aalborgafdelingen

3 numre årligt

Haves fra 2005-

 

Danske museer

Højslev : Museumstjenesten

6 numre årligt

Haves fra 1998


 

DBC avisen

Ballerup : Dansk BiblioteksCenter

Uregelmæssig

Note: Opbevares 2 år.

 

DDA nyt : metode og data

Odense : Dansk Data Arkiv

Uregelmæssig

Note: Opbevares 2 år.

 

Deutschland : Forum für Politik, Kultur, Wirtschaft und Wissenschaft

Frankfurt am Main : Societäts-Verlag, Tyskland. Bundesregierung

6 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

DF-Revy

Kbh. : Danmarks Forskningsbiblioteksforening

10 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Folkeoplysning

Ã…rhus : Landsforeningen Fritid & Samfund

4-5 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Folkevirke : social, kulturel, politisk oplysning

Kbh. : Folkevirke, forening

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Forfatteren

Kbh. : Dansk Forfatterforening

6 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Fortid og nutid : tidsskrift for kulturhistorie og lokalhistorie

Kbh. : Dansk Historisk Fællesråd

4 numre årligt

Haves fra 1914


 

Graf

Frederiksberg : Griflen

5 gange årligt

Note: Opbevares 2 år

 

Højskolebladet : tidsskrift for politik, litteratur, kunst, skole, kirke

Kbh. : Folkehøjskolernes Forening

Hver 14. dag

Note: Opbevares 2 år.

 

Idrætsliv

Danmarks Idræts-Forbund

12 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

IFLA journal : official quarterly journal of the International Federation of Library Associations and Institutions

New York : International Federation of Library Associations and Institutions

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Kontur : tidsskrift for kulturstudier

Århus : Aarhus Universitet. Center for Kulturstudier. Afdeling for Kønsforskning
Online tidsskrift: http://www.hum.au.dk/cek/kontur/

 

Kritik

Kbh. : Nordisk Forlag

4 numre årligt

Haves fra 1991

 

Kulturkontakten

Kbh. : Kulturministeriet

4 numre årligt

Haves fra 1997Obs: Ikke udkommet i 2001

 

Lettre internationale : Europas kulturmagasin

Kbh. : Lettre Internationale Danmark

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.


 

Magasin fra Det Kongelige Bibliotek

Kbh. : Det Kongelige Bibliotek

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Medier i Norden

Nordisk Ministerråd

Online tidsskrift: http://www.nmn.org/

 

MedieKultur

Aalborg : Sammenslutningen af Medieforskere i Danmark

2-3 numre årligt

Haves fra 1985

 

Musikeren

Kbh. : Dansk Musiker Forbund

11 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Mål og mæle

Kbh. : Mål og Mæle

4 numre årligt

Haves fra 2006

 

NIR : nordiskt immateriellt rättsskydd

Stockholm :

6 numre årligt

Haves fra 1999

Nordicom-information : om medie- och kommunikationsforskning i Norden

Göteborg : Nordiska Dokumentationscentralen för Masskommunikationforskning

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Nordisk arkivnyt

Oslo : Riksarkivet

4 numre årligt

Haves fra 1987

 

Nordisk kulturpolitisk tidskrift

Borås : Bibliotekshögskolan

2 numre årligt

Haves fra 2001

 

Nordisk tidskrift för vetenskap, konst och industri

Stockholm : Foreningen Norden. Letterstedtska Föreningen

4 numre årligt

Haves fra 1878

 

Nyt fra Biblioteksstyrelsen

Kbh. : Biblioteksstyrelsen

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Nyt fra Sprognævnet

Kbh. : Dansk Sprognævn

4 numre årligt
Haves fra 1985

 

Portal : Slots- og Ejendomsstyrelsens magasin

Kbh. : Slots- og Ejendomsstyrelsen

2 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Referencen

Frederiksberg : Bibliotekarforbundet. Faggruppen for Referencearbejde

3-6 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Retorikmagasinet

Ã…storp : Retorikforlaget

4 numre årligt

Haves fra 1997

 

Standart : anmeldelser af ny litteratur

Åbyhøj : Århus Universitet

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Søndag aften

Kbh. : Søndag Aften

12 numre årligt

Online tidsskrift: http://www.cultur.com/


 

Udspil : DGI magasinet

Vejle : Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger

12 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.