10. marts 2008

PRESSEMEDDELELSE

 

Kommunaludvalget følger op på kommunalreformen – hvordan går det med gennemførelsen?

 

Den største reform af det kommunale Danmark siden 1970 trådte i kraft 1. januar 2007. Udvalget fortsætter sin opfølgning på Kommunalreformen. Derfor besøger Kommunaludvalget Ishøj og Vallensbæk Kommuner for at høre nærmere om gennemførelsen af kommunalreformen. Det sker den 12. marts 2008 med et fællesmøde på Ishøj Kommune.

 

Udvalget skal mødes med politikere og ansatte i de to kommuner for bl.a. at drøfte kommunernes erfaringer med det forpligtende kommunale samarbejde.

 

Besøget er tredje etape i forbindelse med udvalgets beslutning om at rette fokus mod implementeringen af kommunalreformen. Første etape var udvalgets besøg i henholdsvis Randers- og Vesthimmerlands Kommune i maj måned 2007 og anden etape var udvalgets besøg i Lolland Kommune og Statsforvaltning Sjælland i efteråret 2007.

 

Hele programmet kan læses på www.folketinget.dk under Kommunaludvalget, KOU alm. del – bilag 39.

 

Følgende medlemmer fra Folketinget deltager:

 

Per Bisgaard (V), Erling Bonnesen (V), Britta Schall Holberg (V), Tina Nedergaard (V), Lene Hansen (S), Thomas Jensen (S), Rasmus Prehn (S), Henrik Brodersen (DF), Hans Kristian Skibby (DF), formand, Flemming Bonne (SF),

Mike Legarth (KF), næstformand.

 

Fra Velfærdsministeriet deltager:

Chefkonsulent Lise Brandi-Hansen

 

Yderligere oplysninger:

Formand for Folketingets Kommunaludvalg Hans Kristian Skibby (DF), tlf. 33 37 51 28.

Udvalgssekretær Maiken Bork Clausen, tlf. 33 37 55 19.