Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 30. januar 2008

Sagsnr.: 10821

 

 

Opgørelse over anmeldelser af overtrædelser af transportreglerne i 2007

 

I samråd I den 16. januar 2008 i Fødevareudvalget vedr. lukning af samlestalde m.m. lovede Fødevareministeren at fremsende en redegørelse over politianmeldelser af selskaber for overtrædelser af transportreglerne for dyr i 2007 til udvalgets medlemmer.

 

Fødevarestyrelsen har udarbejdet vedlagte liste over politianmeldelser af de nævnte overtrædelser. Listen er udarbejdet på baggrund af Fødevarestyrelsens egne anmeldelser og oplysninger modtaget i Fødevarestyrelsen centralt fra fødevareregionerne om de anmeldelser regionerne selv har foretaget.

 

Desuden kan det oplyses, at Fødevarestyrelsen er bekendt med at der yderligere er foretaget 32 anmeldelser af personer eller personligt drevne virksomheder for lignende forhold (enkelte er anmeldt flere gange). Fødevarestyrelsen kan ikke i medfør af offentlighedsloven oplyse disse navne, idet der henvises til nedenstående udtalelse fra Justitsministeriet:

 

Justitsministeriet har udtalt følgende (j.nr. LA 1990-546-80):

"Under hensyn til den praksis, der har udviklet sig på andre områder, f.eks. med hensyn til navnebeskyttelse af læger, revisorer og advokater under straffesager, er det Justitsministeriets opfattelse, at også andre, der driver personlig virksomhed, vil kunne forvente, at der ikke fra tilsynsmyndigheder m.v. til offentligheden videregives oplysninger om eventuelle strafbare forhold. Der bør således efter Justitsministeriets opfattelse ikke fra Arbejdstilsynet eller andre forvaltningsmyndigheder til pressen eller andre videregives oplysninger om, at politiet efterforsker eller er blevet bedt om at efterforske nærmere angivne strafbare overtrædelser af særlovgivningen, når overtrædelsen angår personligt drevne virksomheder. Derimod vil der fortsat være mulighed for at videregive oplysninger af den karakter om virksomheder, der drives i selskabsform, når man vil gøre selskabsansvaret gældende. Det gælder dog ikke, hvis oplysningerne om virksomhedens drifts- og forretningsforhold, er af fortrolig karakter."

 

 

Liste over politianmeldte selskaber i 2007 for overtrædelse af transportreglerne

Bejstrup Maskinstation A/S, Bendt Søndergaard ApS, Bent Laugesen A/S, DTL A/S, Eskelund A/S, Falck. Foldingbro Vognmandsforretning ApS, Grisetransport Fyn ApS, H & S Westergaard A/S, Henrik Westergaard ApS, Jesper K. Madsen A/S, Johannes Rasmussen Hylke A/S, Jysk Svinetransport A/S, Lintrup Vognmandsforretning ApS, Midtjysk Dyretransport ApS, Pederstrup Vognmandsfirma A/S, Risgård ApS, Sjællands Dyretransport ApS, Skiveegnens Dyretransport A/S; SPF, Svend Aage Jensen A/S, Thorkild Jensen ApS, Vestjysk Dyretransport A/S, Skader Vognmandsforretning - Dyretransport ApS og Agro Spedition ApS.