Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 21. december 2007

Sagsnr.: 5900

 

 

 

 

 

 

 

Revisionsenhedens rapport om kontrollen med kosttilskud og fødevarer til særlig ernæring

 

Til udvalgets orientering fremsendes vedlagt Revisionsenhedens rapport om kontrollen med kosttilskud og fødevarer til særlig ernæring samt Fødevarestyrelsens bemærkninger hertil.

 

Jeg synes der er tale om en god rapport, som viser at der er sket et væsentligt løft i kontrollen indenfor området siden oprettelsen af Kosttilskudsgruppen i 2004. Jeg kan i det væsentlige tilslutte mig Fødevarestyrelsens bemærkninger.

 

Jeg har noteret mig bemærkningerne omkring sagsbehandlingen i Fødevarestyrelsen og bemærker, at der med fødevareforliget fra 2007 forudsættes tilførsel af ressourcer til juridisk sagsbehandling i fødevareregionerne, og at oprettelsen af den nye klageenhed forventes at bidrage til en nedsættelse af sagsbehandlingstiden blandt andet for spørgsmål om opsættende virkning.

 

Med hensyn til Fødevarekontroludvalgets bemærkninger om fortolkningen af EU-reglerne, bemærker jeg at der fortsat arbejdes på en højere grad af harmonisering indenfor området. Idet der er væsentlige forskelle i traditionerne for kontrol i de respektive EU lande er det imidlertid en meget vanskelig opgave at harmonisere selve fortolkningen af EU-lovgivningen og kontrolintensiteten i medlemsstaterne.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Kristine Lilholt Nilsson