Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri |
|
|
|
Til: Dato: |
Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 11. august 2008 |
Programudkast indenlandske studietur til Nordjylland d. 26. og 27/8-08
Vedlagt omdeles et udkast til program for Fødevareudvalgets indenlandske studietur til Nordjylland tirsdag den 26. og onsdag den 27. august 2008.
Programudkastet blev drøftet på udvalgets møde onsdag den 18. juni 2008.
Nedennævnte har tilkendegivet, at de ønsker at deltage i studieturen:
Med venlig hilsen
Louise Piester
Udvalgssekretær
Udkast
til
program for udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris
indenlandske studietur den 26. og 27. august 2008
Tirsdag den 26. august 2008 |
||
|
|
|
Kl. 08.00 |
Opsamling og afgang fra Langå station |
Kørsel til Viborg. Køretid ifølge Krak 37 min (35 km) |
|
|
|
|
Kaffe og rundstykker i bussen |
|
|
|
|
Kl. 08.40 |
Opsamling og afgang fra Viborg |
Kørsel til Thyborøn. Køretid ifølge Krak 1 time og 30 min (102 km) |
|
|
|
Kl. 10.10 |
Ankomst i Thyborøn havn |
|
|
|
|
Kl. 10.15-13.00 |
Orientering og sejlads med Fiskeridirektoratets inspektionsskib |
Thyborøn Havn Att.: Direktør Esben Egede Rasmussen tel. 72 18 58 00, Mik Jensen tel. 72 18 58 08
|
|
Der serveres en let frokost under sejladsen |
|
|
|
|
Kl. 13.15-14.45 |
Møde med Thyborøn Havns Fiskeriforening |
Thyborøn Havns Fiskeriforening Havnegade 15, 2 7680 Thyborøn Havn Tel. 96 90 01 20 Att.: Kurt Madsen |
|
|
|
Kl. 14.45 |
Afgang fra Thyborøn Havn |
Kørsel til Nykøbing Mors. Køretid ifølge Krak 53 min (59 km) |
|
|
|
Kl. 16.00-18.00 |
Besøg og rundvisning på Dansk Skaldyrcenter |
|
|
I et samspil med skaldyrbranchens virksomheder og organisationer, er det Dansk Skaldyrcenters opgave at udvikle miljøvenlige og bæredygtige metoder til opdræt, fiskeri og produktion af skaldyr. Udviklingen sker på kystvandets naturlige indhold af planter og dyr. Gennem egen forskning, forsøg og udvikling og i samarbejde med andre forskningsinstitutioner opbygger Dansk Skaldyrcenter løbende sin viden – omsætter den selv i praksis og giver den videre til erhvervet. |
Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80 7900 Nykøbing M Att.: Frans Tel. 96 69 02 83 |
|
|
|
Kl. 18.00 |
Afgang fra Dansk Skaldyrcenter |
Kørsel til Pinenhus. Køretid ifølge Krak 11 min (10 km) |
|
|
|
Kl. 18.30 |
Ankomst og indkvartering på Pinenhus |
|
|
|
Pinenhus Pinen 3, Glyngøre 7870 Roslev Tel. 97 73 18 99 |
|
|
|
Kl. 19.30 |
Middag |
|
|
|
|
|
|
|
Onsdag den 27. august 2008 |
||
|
|
|
Kl. 09.00-10.30 |
Møde på hotellet med Lisbeth Klode, formand for foreningen Smagen af Danmark |
Att.: Lisbeth Klode Tel. 97 59 30 40 |
|
Med Smagen af Danmark har fødevarenetværkene i Danmark fået en ny forening. Målet er at forbedre små fødevareproducenters muligheder for innovation og vækst via en fælles national platform for samarbejde og erfaringsudveksling. Foreningen skal desuden fungere som fødevarenetværkenes politiske talerør og synliggøre fødevareproducenternes vilkår og potentiale.
Foreningen består p.t. af ni fødevarenetværk fordelt over hele landet.
Gourmet Vest, Kulinarisk Netværk, Perikum - Smag på Nordjylland, Regional Madkultur Bornholm, Regional Madkultur Sjælland, Smagen af Fyn, Småøernes Fødevarenetværk, Sønderjyske Madglæder og Østjysk Madkultur.
VIFU - Videncenter for Fødevareudvikling - fungerer som sekretariat for Smagen af Danmark og koordinerer og understøtter de aktiviteter som foreningen igangsætter.
|
|
Kl. 10.35 |
Afgang fra Pinenhus |
Kørsel til Erslev Mors. Køretid ifølge Krak 14 min (15 km) |
|
|
|
Kl. 10.50-12.15 |
Besøg hos Morsø Oliemølle |
|
|
Rapsolie fra Morsø Oliemølle er ægte koldpresset
rapsolie, mekanisk fremstillet og helt uden tilsætningsstoffer. |
Morsø Oliemølle v/ Vibeke og Herluf Solbjerghedevej 14 7950 Erslev Mors Tel. 97 74 22 75 |
|
|
|
Kl. 12.15 |
Afgang fra Morsø Oliemølle |
Kørsel til Sevel Kro. Køretid ifølge Krak 45 min (54 km) |
|
|
|
Kl. 13.00-14.00 |
Frokost på Sevel Kro |
Sevel Kro Søgårdvej 2, Sevel 7830 Vinderup Tel. 97 44 80 11 |
|
|
|
Kl. 14.00 |
Afgang Sevel Kro |
Kørsel til Vinderup. Køretid ifølge Krak 7 min (6 km) |
|
|
|
Kl. 14.15-16.00 |
Møde med Friland A/S og besøg hos økologisk svineproducent ved Vinderup |
|
|
Friland blev stiftet i 1992. En kreds af økologiske producenter søgte en afsætningskanal for deres produkter og fandt sammen med en gruppe producenter af Frilandsgris, der havde samme ønske. I fællesskab dannede de aktieselskabet Friland Food. Samtidig indledtes et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse om udvikling af et produktionsregelsæt for Frilandsgrisen. Regelsættet havde til formål at sikre grisenes velfærd. De økologiske produkter blev produceret i henhold til Statens Regler for Økologi. |
Stubberkloster Kim Jensen Bjergbyvej 28 7830 Vinderup
Att.: Randi Kok, Friland Tel. 21 79 39 79 |
|
|
|
Kl. 16.00 |
Afgang Vinderup |
Kørsel til Viborg. Køretid ifølge Krak 41 min (47 km) |
|
|
|
Kl. 16.45 |
Ankomst Viborg |
Kørsel til Langå. Køretid ifølge Krak 37 min (35 km) |
|
|
|
Kl. 17.25 |
Ankomst til Langå station |
|
|
|
|
Note:
Medlemmer, der kommer syd fra, kan tage toget fra Kolding station den 26. august 2008 kl. 5.41 med ankomst i Langå kl. 7.51.
Medlemmer, der kommer nord fra, kan tage toget fra Aalborg station den 26. august 2008 kl. 6.10 med ankomst i Langå kl. 7.16.
Fly fra København til Karup afgår den 26. august 2008 kl. 7.00. Fra Karup er der fælles taxikørsel til Viborg, hvor bussen laver en opsamling.
Den 27. august 2008 afgår der tog fra Langå station nordpå kl. 17.52 med ankomst i Aalborg kl. 18.57 og tog fra Langå station sydpå kl. 17.38 med ankomst i Kolding kl. 20.12
Fly fra Karup til København afgår kl. 17.55 med ankomst i København kl. 18.45 den 27. august 2008.
Medlemmer skal selv sørge for transport til og fra Langå/Karup/Viborg.