Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug
og Fiskeri



 

Den 17. december 2007

Sagsnr.: 39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

./.      Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering redegørelse for rådsmødet (beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerpolitik) den 5.- 6. december 2007 for så vidt angår dagsordenspunkt 18 om Kommissionens hvidbog om en EU-strategi om sundhedsproblemer i relation til ernæring, overvægt og fedme.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Marie Louise Flach de Neergaard


Redegørelse for rådsmødet

(beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerpolitik)

den 5.-6. december 2007 – sundhedsdelen for så vidt angår dagsordenspunkt 18

 

 

 

 

Dagsordenspunkt 18: Kommissionens hvidbog om en EU-strategi om sundhedsproblemer i relation til ernæring, overvægt og fedme

 

Der var enighed om, at ernæring, overvægt og fedme er et vigtigt indsatsomrÃ¥de. Kommissionen fremhævede, at det ikke kun er vigtigt at anskue problemstillingen fra en ernæringsmæssig synsvinkel, men at det er af stor betydning at tilskynde til fysisk aktivitet og øget motion, f.eks. i skolerne. Danmark bemærkede, at EU bør spille en aktiv rolle for at fremme en bedre næringsdeklaration og ernæringsmærkning af fødevarer, og Danmark fremhævede reduktion af transfedt som en dansk mærkesag, og at man derfor gerne havde set problemstillingen vedrørende transfedt fremhævet yderligere i rÃ¥dskonklusionerne. Flere medlemsstater nævnte konkrete nationale tiltag om reduktion af saltindholdet i madvarer gennem lovgivning, regulering af reklamer for mindreÃ¥rige, forbud mod at sælge usund mad pÃ¥ skoler m.v.

 

Rådet vedtog udkastet til rådskonklusioner.