Program:

 

Ordstyrer: Projektchef Anja Philip, Cand.scient.

 

09.00 – 09.10        Åbning af konferencen

                              Peter Elvekjær, formand for Det Strategiske Forskningsråd

                             

 

Session 1: Fedt, kalorier og mad

 

09.10 – 09.40        Det Danske Fedmeforskningscenter, DanORC ser på betydningen for fedme af specifikke, ikke-kaloriske virkninger af kosten

                              Professor Thorkild I. A. Sørensen, Københavns Universitet          

                              Projekt: Specific non-caloric effects of food

 

09.40 – 10.10        Sundt og velsmagende fedt i kosten med omega-3 fiskeolier - teknologiske og markedsmæssige udfordringer

                              Seniorforsker Charlotte Jacobsen, Danmarks Tekniske Universitet

                              Projekter: Nutritious and tasty n-3 PUFA rich food products for a slim and healthy population & Foods enriched with fish oil: Stability - nutrition - consumer acceptance

 

10.10 – 10.40        Bedre fedt i modermælkserstatning til børn

                              (præsentation på engelsk)

                              Lektor Huiling Mu, Danmarks Tekniske Universitet

                              Projekt: Better fat substitutes for infant formula

 

 

Pause kl. 10.40 – 11.00

 

 

Session 2: Sundhed og fødevarer

 

11.00 – 11.30        Kantine Take Away – fremtidens nye personalegode?

                              Projektchef Morten Strunge Meyer; Kræftens Bekæmpelse

                              Projekt: Canteen take away

 

11.30 – 12.00        Gourmet kartofler - differentieret kvalitet og forbrugertilfredshed

                              Forskningsleder Anette Kistrup Thybo, Århus Universitet

                              Projekt: Gourmet potatoes - the "roots" of wellness and healthiness

 

12.00 – 12.30        Fremtidens dambrugsørreder bliver vegetarer – påvirker det kvalitet og sundhed?       

                              Seniorforsker Henrik Hauch Nielsen, Danmarks Tekniske Universitet

                              Projekt: Healthy, Nutritious and Tasty Fish for the Future

 

Frokostbuffet kl. 12.30 – 13.20

 

 

13.20 – 13.50        Calcium i mælkeprodukter til forebyggelse af fedme – og sammenhængen med diabetes

                              Professor Arne Astrup; LIFE, Københavns Universitet

                              Projekt: Calcium in dairy products in the prevention of obesity

 

Session 3: Forbruger, samfund og kultur

 

13.50 – 14.20        Overvægt i forskellige befolkningsgrupper - forklaringer og håndteringer

                              Professor Lotte Holm, LIFE, Københavns Universitet

Projekter: Social and cultural aspects of a moderate fat, high MUFA diet & Overweight in different population groups: Explanations and activities.

 

14.20 – 14.50        Fødevarer, ernæring og sundhed - set med forbrugerens øjne

                              Professor Torben Hansen, Handelshøjskolen i København

                              Projekt: Consumers' application of nutritional information in the modern food marketplace

 

 

Pause kl. 14.50 – 15.15    

 

 

15.15 – 15.45        Forbrugere, fisk og madlavning

                              Professor Karen Brunsø, Handelshøjskolen Århus

                              Projekt: Consumer preferences and meal preparation skills in relation to healthy food products such as fish and shellfish

                             

15.45 – 16.15        Hvorledes påvirker information vores adfærd og risiko-opfattelse?

                              Ph.d. stipendiat Sinne Smed, Københavns Universitet

                              Projekt: Information, Risk perception and Consumer Behaviour

 

16.15 – 16.25        Opsamling og afrunding

                              Erik Bisgaard Madsen, formand for Programkomitéen for Sundhed, Fødevarer og Velfærd, Det Strategiske Forskningsråd.

 

 

 

Sted                                             Tilmelding

Landstingssalen, Christiansborg                  Elektronisk til Mette Hansgaard pÃ¥ [email protected]        

1218 København K

                                  

Yderligere oplysninger:                                Inge Danielsen; [email protected] - tlf. 3544 6237

                       Susanne Hede; [email protected]- tlf. 3544 6377