Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug
og Fiskeri



 

Den 23. maj 2008

Sagsnr.: 39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

./.      Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering referat af møde i Rådet (landbrug og fiskeri) den 19. maj 2008 for så vidt angår de punkter, der hører under Fødevareministeriets ressort.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Marie Louise Flach de Neergaard


Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

2.1 Kontoret for europapolitik og internationale relationer/MLFN

Den 23. maj 2008

FVM 539

 

 

Referat af møde i Rådet (landbrug og fiskeri) den 19. maj 2008 for så vidt angår de punkter, der hører under Fødevareministeriets ressort

 

 

1. Forslag om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler

Der henvises til særskilt referat fra Miljøministeriet.

 

2. Forslag om statistik over plantebeskyttelsesmidler

Der henvises til særskilt referat fra Miljøministeriet.

 

3. Forslag om bomuldsreform

Punktet var ikke på dagsordenen.

 

4. Forslag om frugtplanteformeringsmateriale og frugtplanter bestemt til frugtproduktion

Punktet var ikke på dagsordenen.

 

 

Under eventuelt redegjorde Kommissionen for status i WTO-forhandlingerne og gav udtryk for, at der fortsat er mulighed for, at der afholdes ministermøde ultimo juni med henblik på en samlet aftale om modaliteterne. En lang række medlemsstater var fortsat skeptiske overfor forhandlingernes forløb, da disse medlemsstater fortsat er bekymrede for balancen i den endelige aftale. Rådet drøftede endvidere den kritiske situation på verdensmarkedet for fødevarepriser, hvor der generelt var enighed om, at situationen var alvorlig, og at der især er behov for øget indsats over for ulandene med henblik på at fremme en strukturudvikling, som vil føre til udnyttelse af det store potentiale for forøgelse af fødevareproduktionen i disse lande. På fransk foranledning gentog en lang række medlemsstater deres bekymring for Kommissionens forventede forslag om kemisk dekontaminering af fersk (fjerkræ)kød, der forventes fremsat inden længe.