Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug
og Fiskeri



 

Den 13. maj 2008

Sagsnr.: 39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

./.      Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering revideret foreløbig oversigt, 1. udgave over Fødevareministeriets punkter på rådsmøde (EPSCO) den 9. – 10. juni 2008.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Marie Louise Flach de Neergaard


 

Fødevareministeriets punkter på rådsmøde (EPSCO) den 9. – 10. juni 2008

Revideret foreløbig oversigt, 1. udgave

 

 

 

1.      Forslag om fødevareforbedringsmidler

            - Drøftelse

 

a) Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om en fælles godkendelsesprocedure for fødevaretilsætningsstoffer, fødevareenzymer og fødevarearomaer

KOM (2006) 423 og KOM(2007) 672

 

b) Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fødevaretilsætningsstoffer

KOM (2006) 428 og KOM(2007) 673

 

c) Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fødevareenzymer og om ændring af Rådets direktiv 83/417/EØF, Rådets forordning (EF) nr. 1493/1999, direktiv 2000/13/EF og Rådets direktiv 2001/122/EF

KOM (2006) 425 og KOM(2007) 670

 

d) Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om aromaer og visse fødevareingredienser med aromagivende egenskaber til anvendelse i og på fødevarer og om ændring af Rådets forordning (EØF) nr. 1576/89, Rådets forordning (EØF) nr. 1601/91, forordning (EF) nr. 2232/96 og direktiv 2000/13/EF

KOM (2006) 427 og KOM(2007) 671

 

FF   2.  Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om nye fødevarer og om ændring

af forordning (EF) nr. XXX/XXXX [fælles godkendelsesprocedure].

- Generel indstilling

KOM (2007) 872

 

3.   Eventuelt

 

4.    Siden sidst

 

 

Punkterne 1 og 2 forventes at være på dagsorden for rådsmødet (Beskæftigelse, Socialpolitik, Sundhed og

Forbrugerbeskyttelse) den 9. – 10. juni 2008 og hører under Fødevareministeriets ressort.

Punkterne forelægges af fødevareministeren.