Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Departementet

 

J.nr.: 2008-20-26-01426/CRG

07.04.2008

 

 

 

 

Campylobacterinfektioner hos mennesker i Danmark

 

Campylobacter har i en række år været den bakterie, der er årsag til flest fødevarebårne sygdomstilfælde i Danmark. Som i mange andre lande var der en kraftig stigning i antal tilfælde i 1990’erne. I 2002 vendte udviklingen og antallet af tilfælde faldt betydeligt. I 2007 var der 3.860 registrerede sygdomstilfælde.

 

De fleste sygdomstilfælde er enkelt-tilfælde. Der registreres kun få egentlige sygdomsudbrud, der involverer flere personer. For enkelt-tilfældene findes der ikke statistik for, hvor sygdommen er erhvervet (hjemme, på restaurant eller andre steder). Det gør der for sygdomsudbruddene. Der vedlægges et notat om statistikken over sygdomsudbrud, som også omfatter andre infektioner.

 

De tre udbrud vedr. Campylobacter i 2006 er fordelt på følgende lokaliteter:

2 restauranter

1 kantine

 

De fem udbrud vedr. Campylobacter i 2007 er fordelt på følgende lokaliteter:

1 bondegård

2 private fester

2 kantiner