Medlemmer af Folketingets Fødevareudvalg

Medlemmer af Folketingets Europaudvalg

Medlemmer af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg



København, den 14. marts 2008

Sagsnr.: 11395

 

 

 

Kære alle

 

På det seneste er der blevet sat spørgsmålstegn og dermed skabt usikkerhed omkring det videnskabelige grundlag for godkendelse af GMO’er med antibiotikaresistente markørgener og betydningen heraf i forhold til den medicinske behandling. Der er samtidig et stort ønske om at gøre brug af GMO’er, f.eks. på foderområdet. Det er derfor min hensigt at samle en række personer, der har en viden om området og høre deres vurdering af betydningen af GMO’er i forhold til vores sundhed og i forhold til miljøet.

 

Med udgangspunkt i korte præsentationer fra en række forskere vil jeg gerne invitere til en uhøjtidelig sammenkomst, hvor der bliver lejlighed til at drøfte perspektiverne for anvendelsen af GMO’er med forskerne - i en kreds af beslutningstagere fra det politiske liv, erhverv, og interesseorganisationer. Der vil også blive inviteret repræsentanter for bl.a. Danmarks Naturfredningsforening og Greenpeace, som vil blive opfordret til at komme med korte indlæg. Jeg synes, at det er vigtigt at få skabt klarhed og perspektiv for anvendelsen af GMO’er, og jeg ser frem til en spændende debat.

 

Arrangementet vil finde sted torsdag den 17. april kl. 15.00-17.00 på Cafeen i Nikolaj, Nikolaj Plads 12, 1067 København K.

 

Af hensyn til det praktiske arrangement vil vi være glade for en tilbagemelding vedr. din deltagelse i arrangementet pÃ¥ [email protected] senest den 14. april 2008. Der vil efterfølgende blive sendt et program til deltagerne.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Eva Kjer Hansen