Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri
 

Den 27. februar 2008

Sagsnr.: 8331



 

København, den

Sagsnr.:

 

 

Redegørelse om innovationsloven for 2006

 

Redegørelsen om innovationsloven for 2006 fremsendes hermed til orientering til Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

Redegørelsen afgives i henhold til bemærkningerne til innovationsloven (lov nr. 421 af 21. maj 2000 om tilskud til fremme af innovation, forskning og udvikling m.v. i fødevare-, jordbrugs- og fiskerisektoren), hvor det fremgår, at fødevareministeren afgiver en årlig redegørelse til udvalget vedrørende de områder, der henhører under loven. Loven blev i 2006 ændret ved lov nr. 381 af 3. maj 2006.

 

Redegørelsen indeholder bl.a. en oversigt over projekter, som har modtaget tilsagn om tilskud i 2006, tilskudsmodtagere og tilsagnsbeløb.

 

Det fremgår af redegørelsen, at

 

·        Der i 2006 blev behandlet 348 ansøgninger, hvoraf 140 fik tilsagn pÃ¥ i alt 137,0 mio. kr.

·        Der i gennemsnit blev ydet tilsagn om tilskud pÃ¥ 40 % af de samlede meromkostninger ved projekterne.

·        Tilsagnene er fordelt med 83,0 mio. kr. vedrørende det primære jordbrug (lovens kapitel 2), 42,6 mio. kr. vedrørende forarbejdning (lovens kapitel 4), med 5,3 mio. kr. vedrørende forsøgsfiskeri (lovens kapitel 3) samt 6,1 mio. kr. vedrørende økologiske udviklingsprojekter m.v. (lovens kapitel 5).

·        Ændringen af loven gav et atypisk ansøgningsforløb hen over Ã¥ret, og der blev i forlængelse af ændringen udmeldt særlige temaer vedrørende innovationskompetence og modning af teknologier.

 

I forhold til tidligere år søger redegørelsen at perspektivere innovationsindsatsen i fødevaresektoren med omtale af konkrete projekter samt illustration af, hvorledes innovationsindsatsen sammen med forsknings- og demonstrationsaktiviteter i fødevaresektoren udgør en sammenhængende teknologikæde fra ide til anvendelse.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

                                                                                                                                                                                                                                                         / Søren Sørensen