Folketingets Udvalg for

Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

Den 4. februar 2008

 

 

 

Undersøgelse af det veterinære område

 

Analyse af veterinærkontrollen er gennemført fra forsommeren 2007 på grundlag af et kommissorium af 27. februar 2007 ”Undersøgelse af kontrollen på det veterinære område”, som var udarbejdet af Ministerium for Familie- og Forbrugeranliggender.

 

Formålet med undersøgelsen har været at analysere styringen af Fødevarestyrelsens kontrolindsats og tilrettelæggelsen af den udførende kontrol på det veterinære område, herunder interaktionen mellem det veterinære beredskab og andre kontrolopgaver på det veterinære område.

 

Undersøgelsen, som er gennemført af en tværministeriel arbejdsgruppe med Fødevarestyrelsens direktør som formand og med repræsentanter fra Den Danske Dyrlægeforening, Landbrugsrådet, Dyrenes beskyttelse, Dyreværnsorganisationernes SamarbejdsUdvalg (DOSU) og en særlig sagkyndig, er netop blevet færdig og oversendes hermed til Folketingets orientering.

 

Undersøgelsen indeholder en række anbefalinger til veterinærområdet, som der nu skal arbejdes videre med med henblik på at videreudvikle og styrke opgavevaretagelsen på det veterinære område.

 

Undersøgelsen er sendt i høring hos relevante parter på veterinærområdet med høringsfrist den 22. februar 2008 (kopi af høringsbrev er vedlagt).

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Eva Kjer Hansen

                                                                                                      Â