Københavns Lufthavne A/S

 

Box 74

Lufthavnsboulevarden 6

2770 Kastrup

 

Telefon       32 31 32 31

Fax             32 31 31 32

 

E-mail:  [email protected]

WWW:  http://www.cph.dk

 

CVR nr. 14 70 72 04

 

 

28. marts 2008

 

 

 

Erhvervsudvalget

Att. Udvalgssekretær Karen Munk Christensen

Folketinget, Christiansborg

1240 København K.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kære medlemmer og stedfortrædere af Erhvervsudvalget

 

Jeg tillader mig herved at fremsende en invitation til et besøg i Københavns Lufthavn, Kastrup i dette forår 2008.

 

Københavns Lufthavne A/S er det børsnoterede selskab, som ejer og driver lufthavnene i København og Roskilde. Der er ca. 1900 medarbejdere ansat i Københavns Lufthavne.

 

Lufthavnen i Kastrup er herudover Danmarks største arbejdsplads med ca. 22.000 medarbejdere, som er ansat i de mange selskaber og virksomheder, som driver forretning i lufthavnen. Københavns Lufthavne stiller infrastruktur, bygninger og servicefaciliteter til rådighed for disse virksomheder.

 

Københavns Lufthavnes vision er at være verdens bedste lufthavn for vore kunder: flyselskaber og passagerer. Lufthavnen er den skandinaviske hovedlufthavn, dvs. transferlufthavn for flytrafikken mellem den øvrige del af verden og de mange nationale og regionale lufthavne i Skandinavien samt området syd for Østersøen.

Øverst på formularen

 

I 2008 investerer Københavns Lufthavne ca.1 milliard i check-in faciliteter, gates og standpladser, bagagefaciliteter, security, kommercielle projekter og andre serviceforbedringer for passagererne. 2008 er blot første skridt. Også fremover ser jeg et behov for omfattende investeringer og forbedringer.  

 

Københavns Lufthavn er en vigtig del af Danmarks infrastruktur. Vi bidrager også til udvikling af Danmark, Østersø-nærområdet og regionen København i den globale konkurrence. Lufthavnen er også som dansk erhvervsvirksomhed i løbende dialog med myndigheder og bl.a. Visit-Denmark og Wonderful Copenhagen om at fremme turismeindustrien i Danmark. Endvidere er lufthavnen ”vært” for mange udenlandske gæster og tilrejsende - det første møde med Danmark - og bidrager til den nationale strategi om ”Branding Danmark”.

 

Jeg håber derfor, at medlemmer af Folketingets Erhvervsudvalg vil kunne finde plads i kalenderen i april-maj 2008 til et besøg. Vi vil sammensætte et spændende program for besøget, der giver et indblik i ”maskinrummet” af Danmarks internationale lufthavn og største arbejdsplads. Jeg vil også se frem til en dialog med Erhvervsudvalget om den videre udvikling af Københavns Lufthavn.

 

 

 

 

 

SÃ¥fremt der er yderligere spørgsmÃ¥l er I meget velkomne til at kontakte underdirektør Pui Ling Lau pÃ¥ 3231 2008/[email protected] eller min sekretær Hanne Hansen pÃ¥ tel. nr. 3231 2004/[email protected].  

 

 

Med venlig hilsen

Brian Petersen