Pressemeddelelse

                                                             

 

20. december 2007

 

 

Unikt samarbejde:

Elselskaber og installatører går sammen om energibesparelser

 

Danske familier og virksomheder skal have bedre råd og vejledning, hvis de ønsker at spare på energien og øge komforten i deres huse, lejligheder og bygninger – samtidig med at de hjælper Danmark med at nå sine langsigtede klima- og energimål. Elselskaberne og installatørerne har netop via brancheforeningerne Dansk Energi og TEKNIQ skrevet under på en aftale om samarbejde med fokus på energibesparelser.

 

De to organisationer forener dermed kræfter i forhold til boliger og erhverv: Samarbejdet kombinerer elselskabernes mangeårige indsats med energibesparelser med el- og vvs-installatørernes unikke kendskab til kundernes installationer og brede kontakt. Der er mulighed for betydelige synergier til glæde for kunderne, påpeger konsulent Søren Rise, TEKNIQ, og chefkonsulent Richard Schalburg, Dansk Energi.

 

 Aftalen bygger på en række del elementer, herunder:

 

·         Etablering af et rejsehold der skal fremme lokale beslutningstageres interesse for at realisere energibesparelser i kommuner

·         Samarbejde om at opnÃ¥ optimal udnyttelse af energimærkning i bygninger

·         Opkvalificering af de danske elinstallatører og vvs’ere. Konsekvenserne bliver større sikkerhed for energirigtigt arbejde ude i hjemmene.

 

- Resultatet af samarbejdet skulle gerne resultere i, at kunderne får et mindre energiforbrug og tilbudt de mest optimale energiløsninger, når de har en installatør på besøg, siger Søren Rise.

 

Elselskaberne har en offentlig forpligtelse til at fremme energibesparelser i energiforbruget og har derfor en interesse i, at der realiseres så mange besparelser som muligt.

 

- Det er vigtigt for vores medlemmer at realisere energibesparelser så omkostningseffektivt som muligt, siger Richard Schalburg og påpeger, at samarbejdsaftalen vil være af stor betydning, fordi TEKNIQ’s medlemmer kan være med til at finde energibesparelser, som vil være dyre for de enkelte elselskaber selv at finde.

 

Richard Schalburg regner med, at elselskaberne vil være interesseret i at få ’papir’ på de høstede energibesparelser ude ved boligejerne. Der er udarbejdet en standardkontrakt, så det bliver let at etablere et lokalt samarbejde mellem selskab og installatør.

 

- Elselskaberne skal dokumentere deres indsats, så en underskrift fra den boligejer og håndværker, der har gjort en indsats, kan være penge værd, siger han.

 

TEKNIQ og Dansk Energi har i nævnte forbindelse udarbejdet en standardkontrakt så deres medlemmer let og enkelt kan etablere et samarbejde. Endvidere er der udarbejdet en standardaftale som TEKNIQ’s medlemmer kan anvende ude hos kunderne. Med i samarbejdet vil også være emner som optimal udnyttelse af energimærket til bygninger og huse samt fælles gå hjem møder for begge organisationers medlemmer.

 

Aftalen er netop blevet underskrevet af direktør Flemming Preisler fra TEKNIQ og direktør Hans Duus Jørgensen fra Dansk Energi.

 

Kontakt for yderligere oplysninger: Søren Rise, TEKNIQ, på tlf. 77 41 15 80 og Richard Schalburg, Dansk Energi, på tlf. 25 291 932. Læs mere på www.tekniq.dk og www.danskenergi.dk

 

 

Dansk Energi, Rosenørns Alle 9, 1970 Frederiksberg C, tlf.: 35 300 400, fax: 35 300 401

e-mail: [email protected], hjemmeside: www.danskenergi.dk