Dansk Energi

18.12.07

 

Pressemeddelelse

 

Dansk Energi inviterer ForbrugerrÃ¥det og Ældresagen til dialog om regler for varsling af prisstigninger

De danske elselskaber kan ikke leve med, at der er stillet spørgsmålstegn ved, hvordan forbrugerne skal varsles om prisforhøjelser på el. Derfor tager Dansk Energi straks initiativ til et møde med Forbrugerrådet og Ældresagen, så uklarheden kan blive fjernet så hurtigt som muligt.

 

Reaktionen kommer, efter at Ankenævnet på energiområdet i dag har truffet en afgørelse, der viser, at der er uklarhed om, hvilke regler der gælder for varsling af prisforhøjelserne. Ankenævnet opfordrer energi- og klimaministeren til at gå ind i sagen og ændre lovgivningen, så der bliver klarhed for forbrugerne.

 

- Vi har læst dagens afgørelse i Ankenævnet, og vi kan ikke leve med, at der er uklarhed om, hvilke regler der gælder. Det duer ikke, hverken for forbrugerne eller elselskaberne, siger Hans Duus Jørgensen, direktør i Dansk Energi, der er interesseorganisation for elselskaberne.

 

- Det er især Forbrugerrådet og Ældresagen, der har kritiseret reglerne. Derfor er det naturligt, at vi med det samme åbner en dialog med de to forbrugerorganisationer, så vi kan få styr på, hvordan vi kommer videre i denne sag. Nu har vi Ankenævnets ord for, at reglerne er uklare, og det vil vi have gjort noget ved, siger Hans Duus Jørgensen, Dansk Energi.

 

Baggrunden for dagens afgørelse i Ankenævnet er en sag fra København, hvor DONG Energy City Elnet forhøjede abonnementsprisen for elkunderne. Ifølge Ankenævnet fulgte Dong Energy reglerne, men alligevel burde selskabet i henhold til ”god markedsadfærd” have gennemført prisforhøjelsen på en anden måde.

 

Kontakt:

Hans Duus Jørgensen, tlf. 46 28 04 02 / 25 29 19 10

 

Med venlig hilsen

Dansk Energi

Torben Hvidsten

Tlf. 22 750 471