Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato 29. september 2008            

J nr. 1001-0011           

Miljø- og Planlægningsudvalget har i brev af 23. september 2009 stillet mig følgende spørgsmål nr. 556 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 556:

 

"Kan man forestille sig, at Danmark kan købe sig til hele sin reduktionskvote på 20 pct. gennem JI/CDM‑kreditter set i forhold til muligheden for, at lofterne kan handles?"

 

Svar:

 

EU’s samlede reduktionsmål kan ved det foreliggende forslag fra Kommissionen som helhed ikke nås ved udelukkende at bruge kreditter. Den maksimale andel af kreditter i den ikke-kvotebelagte sektor ligger betydeligt under den samlede reduktionsbyrde. Der er derfor ikke ”overskydende” kreditter i systemet, og af samme grund er det ikke sandsynligt, at Danmark ville kunne dække sine reduktionsbehov alene ved kreditter. Da kreditter forventes at være billigere end øvrige reduktionstiltag internt i EU, og reduktionskravene strammes over tid, forventes der stor efterspørgsel efter kreditter fra alle lande i slutningen af perioden. Af samme grund forventes der ringe eller ingen udbud af kreditlofter de år, hvor Danmark i givet fald ville have brug for ekstra kreditrettigheder.

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard