Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

Dato             12. december 2007

J nr.            

  

 

 

 

Orientering om forlængelse af fristen for energimærkning af visse bygningskategorier.

Jeg skal hermed underrette udvalget om, at Energistyrelsen vil iværksætte en forlængelse af fristen for energimærkning af visse bygningskategorier.

Det indebærer, at fristen for energimærkning vil blive forlænget til den 1. juli 2009 for bygningskategorier, som ikke i dag skal energimærkes, men som efter de nu gældende regler skal energimærkes inden for et kortere tidsrum. Det drejer sig om:

·         Regelmæssig energimærkning af offentlige bygninger mellem 1.500 og 60 m2. Her forlænges fristen fra den 1. januar 2008 til 1. juli 2009.

·         Regelmæssig energimærkning af bygninger til beboelse, handel og service mellem 1.500 og 1.000 m2. Fristen forlænges fra den 1. juli 2008 til 1. juli 2009.

·         Energimærkning ved udlejning og ved overdragelse af boliger i andelsboligforeninger. Fristen forlænges ogsÃ¥ her fra den 1. juli 2008 til 1. juli 2009.

Forlængelserne vil blive gennemført ved en ændring pr. 1. januar 2008 af bekendtgørelsen om energimærkning af bygninger.

Baggrunden for fristforlængelsen er, at der i dag er en betydelig mangel på energikonsulenter til at energimærke bygninger.  For at afhjælpe denne mangel forbereder Energistyrelsen en certificeringsordning, hvorved energimærkningen fremover vil blive udført mere fleksibelt.

Denne nye ordning vil imidlertid først virke fra sommeren 2008. Manglen på energikonsulenter vil derfor blive forstærket, hvis de nuværende frister for energimærkning af de nævnte kategorier bliver opretholdt. Det er derfor min vurdering, at det rent praktisk ikke vil være muligt at overholde disse frister.

Jeg vil understrege, at der alene er tale om en praktisk betinget fristforlængelse, ikke om en begrænsning af de bygningskategorier, som skal energimærkes.

 

Med venlig hilsen

 

 

Jakob Axel Nielsen

Fng. klima- og energiminister