Pressemeddelelse: Hver anden kommune mangler planer for energimærkning

 

Under halvdelen af de danske kommuner har lagt planer for, hvordan de vil overholde kravet om at energimærke deres bygninger mellem 60 og 1500 m2 inden 1. juli 2009. Det viser en rundspørge foretaget af Energistyrelsen, som har kortlagt de offentlige myndigheders indsats. Nedenfor ses, hvor langt hver enkelt kommune i Danmark er i arbejdet.

 

Bygninger er et af de steder, hvor der er allerstørst energibesparelser at hente, og derfor er blev energimærkningen udvidet til også at omfatte offentlige bygninger mellem 60 og 1500 kvm. Oprindeligt skulle mærkningen af disse bygninger have været gennemført 1. januar 2008, men da det ikke var muligt for kommunerne at overholde, blev fristen skubbet til 1. juli 2009. Grundene var blandt andet, at mange kommuner anførte, at de havde for lidt overblik over deres bygninger på grund af kommunalreformen, mens andre pegede på mangel på energikonsulenter. Disse forklaringer går igen i den nye rundspørge til kommunerne.

 

”Det er ikke godt nok, at så mange offentlig bygningsejere endnu ikke har energimærket deres bygninger. Undskyldningerne holder ikke længere – vi forlængede jo netop fristen halvandet år for blandt andet at tage højde for kommunalreformen. Og der bliver jo ikke mindre mangel på energikonsulenter, hvis kommunerne venter. Tværtimod risikerer vi igen at stå med et flaskehalsproblem, fordi energimærkningen udskydes til sidste øjeblik. Nu er der et år til at få energimærkningen på plads. Jeg vil gerne opfordre til, at flere kommuner kommer på banen og får lagt planer for at nå fristen”, siger Connie Hedegaard. 

 

For yderligere informationer:

Pressechef Ida Ebbensgaard, Klima- og Energiministeriet, telefon 20 81 58 92.

Kontorchef Hanne Windemuller, 33926879, mobil 22502927