Til Energipolitisk Udvalg                                                                        Vesterbæk den 20. maj 2008

 

 

 

Ang. Teknisk Redegørelse om fremtidig udbygning og kabellægning i eltransmissionsnettet, april 2008

 

 

 

I forlængelse af foreningens foretræde for udvalget den 17. april 2008 er jeg blevet informeret om, at politikerne er tilbageholdne med at træffe beslutning om kabellægning for fremtiden under henvisning til de ganske store opgjorte udgifter herved, som fremgår af ovennævnte redegørelse.

 

Omkostningerne er i ovennævnte redegørelse er alene opgjort til en samlet udgift uden redegørelse for, hvorledes denne udgift skal finansieres.

 

Jeg skal for god ordens skyld i den forbindelse gøre opmærksom på, at denne udgift er brugerfinansieret gennem opkrævning af nettarif fra Energinet.dk. Energinet.dk er en hvile-i-sig selv finansieret drift af det overordnede transmissionsnet i Danmark.

 

Jeg skal derfor henstille udvalget til at få belyst af samme udvalg af teknikere, hvad den reelle udgift pr. familie pr. år vil være ved virkeliggørelsen af de scenarier, som er opstillet i nævnte redegørelse.

 

Dette vil med sikkerhed afdramatisere de ganske store beløb, som er nævnt i rapporten. De samlede beløb fordelt over investeringsperioden pr. kilowatt-time er ganske ubetydelige. Dette har tidligere beregninger vist.

 

Skulle ovennævnte give anledning til spørgsmål, er I velkomne til at rette henvendelse til foreningen til undertegnede.

 

Med venlig hilsen

 

Helle Carlsen, Næstformand

Landsforeningen for elkabler i jorden