Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             17. maj 2008

J nr.              

Orientering om tilladelse til etablering af ilandføringsanlæg til havmølleparken Rødsand 2

 

./.                        Klima- og Energiministeriet har den 30. april 2008 givet Energinet.dk tilladelse til etablering af                              tilslutningsanlæg til havmølleparken Rødsand 2. Tilladelsen vedlægges til udvalgets orientering.

 

Transport- og energiministeren orienterede den 20. november 2006 udvalget om Energinet.dk’s projekter for tilslutning af Horns Rev 2 og Rødsand 2. Heraf fremgik, ”… at Energinet.dk har budgetteret med … 336,1 mio. kr. for anlæggene i forbindelse med Rødsand 2.”

 

I juni 2007 indsendte Energinet.dk revideret ansøgning til Transport- og Energiministeriet. Projektbudgettet i ansøgningen var 395 mio. kr. Stigningen skyldes primært prisstigninger på søkabel og transformerplatform endvidere, at prisen på søkabler på grund af meget få udbydere og mange igangværende projekter er steget voldsomt de seneste år. Tilsvarende er hele offshore-industrien overophedet særligt på grund af høje oliepriser. Dertil kommer de generelle virkninger af meget høje råvarepriser på især kobber og jern.

 

Da DONG Energy og senere E.ON Vind trak deres bud på havmølleparken, måtte en synergieffekt ved fælles produktion af fundamenter til platform og møller opgives, dette er estimeret til ca. 40 mio. kr.  Det samlede godkendte budget er derfor 435 mio. kr.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard