Notat

6. maj 2008

J.nr.

Ref. hc

 

 

Side 1/1

 

Indberetning af energimærkning af offentlige bygninger.

Fristen for energimærkning af offentligt ejede bygninger mellem 60 og 1.500 m2, blev i december 2007 forlænget fra den 1. januar 2008 til den 1. juli 2009.

Energistyrelsen har etableret et elektronisk indberetningsprogram, som omfatter alle offentlige bygninger mellem 60 og 1.500 m2. Alle offentlige bygningsejere (staten, regioner og kommuner) skal indberette om status for energimærkningen af hver bygning i denne kategori, herunder om bygningen allerede er energimærket, og i modsat fald hvornår bygningen forventes energimærket.

Energistyrelsen har den 18. januar i år underrettet de offentlige bygningsejere om indberetningsordningen. Styrelsen har samtidig anmodet myndighederne om at oplyse navn på en kontaktperson.

Energistyrelsen har skriftligt den 19. februar og atter den 27. marts i år rykket en række myndigheder for oplysninger om kontaktpersoner.

FEM-sekretariatet, som varetager de praktiske opgaver vedrørende indberetningsordningen, har den 7. marts i år på grundlag af de modtagne adresser på kontaktpersoner udsendt en web-applikation, som myndighederne skal bruge til indberetningerne. For at lette overblikket har styrelsen udsendt en oversigt til alle disse bygningsejere over deres bygninger fra 60 til 1.500 m3, som er registreret i BBR.

Svarfristen for at indsende web-applikationen var den 11. april, og der er indtil nu kommet svar om lidt over 1/3 af bygningerne. I øvrigt fremgår det af de modtagne svar, at de fleste af de indberettede bygninger endnu ikke er energimærkede. Der er også svar fra nogle myndigheder om, at de først venter at være færdige med mærkningen efter fristens udløb den 1. juli 2009.

Energistyrelsen vil fortsat rykke for de manglende oplysninger. Det er styrelsens vurdering på grundlag af tilbagemeldinger fra en række myndigheder, at forsinkelserne til dels skyldes vanskeligheder med at identificere de pågældende bygninger. Disse problemer hænger sammen med problemer med data i BBR, som blandt andet skyldes kommunesammenlægningerne.

Energistyrelsen vil udarbejde en ny status, når der er indkommet et større antal besvarelser.